Var är solen...

Här hade jag hoppats på att tillbringa några timmar i solen i dag.. Men nej då. Är ju molningt! Hoppas på att det blir bättre framåt dan. Har ju en del saker att göra inne först! På listan är i dag att måla fönster ocg dörrkarm, sista strykningen. Försöka mig på att tapetsera, någon gång måste man ju lära sig! Vi började i går och jag tror att det kommer bli super bra. Tänkte även göra tårta till kalaset. Å sen vill jag soola... får väl se!

Ne är väl dags att börja med fönstret.. såå kul, inte!

K.

Duktig..

Riktigt stolt över mig själv.. Vill ju bli klar med vardagsrum så det bästa är att göra det själv.. har ju målat fönster, dörrar och drat tapeter. Andreas spackalade och slipade. Skulle även ha målat taket i går men tiden fanns inte. Så jag tog tag i det å gjorde klart taket i dag. Blev riktigt bra. Så nu kanske vi kan börja tapetsera i kväll. Hoppas!
Men innan det ska jag på promenix med Marie och Andreas ska träna.

nu.. middag!

Kram

Just det.. bilder..

Skulle lägga in lite kort i dag, men inget batteri på kameran.. Hoppas att jag kan komma ihåg det i morrn..
I fredags var jag med mor och far på Ikea. Hittade en massa fint men vill att Andreas ska vara med när vi köper möbler till vardagsrum. Köpte i alla fall en tavla och sängbord till sovrummet. Fixade i ordning det i helgen.. Blev kanon fint. Kort kommer!

I lördags var jag och Andreas på Överby.. Hittade skor, jeansklänning, en annan klänning, linne, leggings och skor. Lyckad shopping dag. Fick även tag i lite presenter. Skulle vara en lugn kväll men åkte först och kikade på brors bal sen melodifestivalen hos Marie och Jörgen. Några var där och firade Maries examen så hon bjöd på mat och dricka. Blev några glas rött ,) Var trevligt måste jag säga!

Pigg som attan i söndags.. Fixade i vardagsrum, målade fönster och spacklade. var även ute å sprang min runda.. Såå seriöst på bakfyllan.. Film och mys på kvällen.

Hemma å fixar en del denna vecka. varit på möte med jobbet på posten ska dit nästa vecka å göra prov.. I dag har jag målat fönster, andra strykningen och även grundat dörr lister och taklister. I kväll ska vi slipa och måla taket. Sen är det klart för tapetsering.. Längtar! Hade varit såå kul om vi hinner lite innan kalaset på lördag. Ska ju fira John här hemma. Om en timme ska jag iväg och få ansiktsbehandling, fick det i present av Andreas ;) Och i morrn ska jag klippa mig.. Behövs verkligen.. luggen är så lång. Åker till Sandra igen, blev super nöjd sist. Funderar på om jag inte borde beställt färgning oxå. Får höra vad hon tycker. 

Ne nu ska jag kolla till maten, blir soppa i dag. Nu när jag blivit så seriös med springningen måste ju maten vara nyttig oxå.. 

Njut av värmen.. det gör jag!  

Upps....

klockan är närmare 1 och min stavning är inte den bästa.. Återkommer med bilder i morrn,,
tack marie för den bästa kvällen på länge!
Puss!

Shopping...

Hoppas bara att jag hittar ngt. Återkommer senare med bilder på gårdagens fynd!
Kram


Onsdag!

Sista dan på jobbet i morrn.. Ärligt talat känns det lite konstigt.. kommer sakna barnen.. Ska bjuda på glass i morrn i alla fall, jag vet hur man fjäskar jag ;) Har även bakat kaka till personalen..

I dag har jag varit duktig, mätte upp en slinga på ca 5,5 km och gav mig ut å sprang. Orkade nästan med hela rundan.. Gott! Får väl en j*la träningsvärk i morrn bara.. Men det är de värt.

Snart helg igen, dagarna går verkligen såå fort. Beställde tapeter till vardagsrummet i dag så det blir nog att fixa med det till helgen och under nästa vecka. Ska börja måla fönster i morrn. På fredag skulle mamma och pappa till ikea, funderar på att följa med.. Måste ha lite små saker.. På lördag ska jag och Andreas åka till Överby, fixa lite presenter och kläder som vi kan ha på kalasen framöver. Mycket sånt just nu!

Måste oxå säga grattis till Marie.. Tänk att vi nu ska vara lärare på riktigt ;)

Nu ska jag ta ut kakan ur ugnen!

God natt!

Puh..

jobbig dag.. känner mig fortfarande sliten efter lördagens bravader.. Blev förfest hos Marie och Jörgen. Vi bestämde oss för att åka till Stallbacken så vi fixade förköp.. Fortsatte förfesten och senare blev det utgång. Var riktigt kul måste jag säga. Synd bara att dansgolvet var så litet. Blev trångt att bugga.. men klarade i alla fall av några danser.. Någon kom på den smarta ideen att ha efterfest.. Gick till Carro och Jimmy, drack likör 43 och skattade åt Jimmy. Även Charlie, Jörgen och Svantes nya kompis, var med ;) Ja det var verkligen en kanon kväll! 
I går gjorde vi inte många knop. Mötte upp vännerna på Pizzerian.. Blivit en trevlig tradition.. Sen var det dags att ha sista VV klassen, känns super konstigt att i framtiden vara ledig på söndagar.. Men det ska bli skönt. Får väl åka till Trollhättan, å kolla mig själv i bland oxå.. Vill ju komma tillbaka i gamla vanor nu när jag inte rapporterar in vikten varje vecka..

Annars är det som vanligt här hemma. Andreas jobbar över och kommer inte hem förän sent i morrn kväll.. Själv ska jag i kväll roa mig med att tillverka smycken. John och Nathalie kommer, ska göra ett halsband till N. Jobb fram tills torsdag, sen ska jag vara ledig en och en halv vecka innan nästa jobb börjar.. Om de nu inte ringer från ngt annat ställe.. Får väl se, hade verkligen varit gott att vara lite ledig.. eftersom jag inte får ngn semester i sommar. Ska börja på att renovera vardagsrummet nu med.. Mitt jobb är att måla fönster, lister och dörrar.. Nice.. har å göra en bra stund.. Sen blir det nya tapeter och lite nya möbler.. får ta lite i taget.. Blir nog kanon!

Ne nu ska jag fortsätta röjja här hemma.
Kramiz

Maria.. tack för de fina orden..

På gång..

dock var det samma problem som alltid.. Vad ska jag ta på mig??!! Fick ta mig en tur till mamma.. Hittade en svart/vit klänning.. Passar väl sådär men med leggings och svarta skor blir det nog ok i alla fall.. Bättre än det jag hade hemma i alla fall. Vinet var gott i dag med.. skräll..

John är snäll och kör på oss i dag.. skönt att slippa lifta hem i natt. Känner verkligen för att dansa så jag hoppas de andra är sugna på Stallbacken.. Får väl köra med mutor och övertalning ;)

Ha en fortsatt trevlig kväll..

Ska försöka komma i håg att ta lite bilder..

Puss!

79015-15
Några av flickorna på 50-tals festen i Håbol.. 06   

tårarna..

kom förut.. var vid graven. Brukar vara jobbigt men inte som i dag. Kan inte förstå att det redan gått ett år.. Saknaden är större än någonsinn..

Tur att man har underbara vänner att spendera kvällen med ;)

1 år..


Det är bara svaga minnen kvar av den dagen så jag fick reda på att du var sjuk. Cancer, vad var det, hur länge skulle du överleva? Ett halvår fick vi till svar. Men vi fick så mycket mer tid med dig, tid som jag aldrig kommer att glömma. Du var inte som en "vanlig" mormor eller kanske var det jag som inte var ett "vanligt" barnbarn. Vi hade alltid så mycket att prata om, samtalen var många och långa. Oftast någon gång i veckan. Tänk alla gånger jag ringde för att du skulle dela med dig av dina recepthemligheter. Alla gånger vi skrattade för att vi skulle laga samma middag. Du ska veta att jag vårdar dina recept med ömhet. Men mormor vem ska i fortsättningen berätta för mig hur man bäst gör en sås eller hur länge en älgstek ska tillagas? Det är så mycket mer jag vill veta. Så många saker du inte hann berätta.


Det finns så många minnen att tänka tillbaka på. Jag kommer ihåg när du berättade om ditt möte med tomten, just därför tror jag också att han finns. Tänker tillbaka på de gånger vi knäckte nötter på den stora stenen eller när vi åkte på vaxduk nerför backen. Och alla turer vi gjorde, du, jag och mamma. Alla var de lika mysiga. Men jag har starkast minnen från utflykten till Håverud. Det var nog den bästa turen, du var så glad och lycklig då. Vilken trevlig dag vi hade, du, jag och mamma. Men vem ska nu åka med oss på våra turer?


Nästan alla mina födelsedagar har jag firat med dig mormor. Jularna när du och morfar var med var de bästa. När jag konfirmerade mig satt du i kyrkan. Den dag jag gick ur grundskolan firade du mig. Du var med till min studentbal på Baldersnäs, glömmer aldrig ditt leende då. Även mina studentminnen har jag tillsammans med dig. Men mormor jag ville fira så mycket mer med dig.


Den kontakt som du och jag hade kan aldrig ersättas och mitt liv blir inte detsamma utan dig. Men jag vet att du på något sätt finns med mig i allt jag gör. Den tanken stärker mig!


Tack för allt Mormor. Jag älskar dig!

Din Henny


~Nostalgi~

Denna helg är det Nostalgi´n här i ED... I går var vi på stallbacken, på alla tiders förfest! Var verkligen så bra, man fick höra låtar från 50-talet och fram till nutid. Tänk om man kunde sjunga så.. Innan vi gick in hade vi bestämmt oss för en vit helg. Men efter all härlig musik kom jag och Marie fram till att lite vin aldrig är fel! Så i kväll blir det lite vin hemma hos Marie och Jörgen.. Får väl se om det blir att vi drar till Stallbacken.. Är ju visserligen sugen på att dansa lite ;)

Men innan kvällen är det lite saker som ska hinnas med. I går var jag, mamma och Anita i väg och handlade blommor.. Blev en del, henn inte plantera i går så det får bli dagens uppgift! Ska även åka in til Ed en sväng, besöka systemet och handla material till Anderas arbetsbänk.. Skulle tro att det blir ett stopp på mässan, kolla loppisen och fika ;) Trist bara att det regnar..

Fått jobb oxå, ett vik, på en förskola här i Ed.. i ett år! Känns kanon.. men innan man börjar där ska jag ju köra lite postbil!

Ne nu får jag väl börja plantera.. även om det öser ner ute..

Kramas

Panik...

åh.. trodde inte det skulle bli så svårt.. Ska jag jobba här eller där.. fördelar vägs mot nackdelar och jag ska ge mitt svar på måndag.. hm.. svårt..

Annars rullar det på.. Promenad med Marie i går, trevligt! Lina är antagen till Polishögskolan i Växjö, Grattis igen gumman! Jobb i dag, ska fira förskolans dag så det blir en liten annorlunda dag.

Till helgen har vi inga planer, men det lutar åt att vi tar en vit helg.. Kan behövas! Får väl ta en sväng till Nostalgin på dan.. Brukar ju vara kul ;)

I dag firar SkönaGröna 2 år.. Måste bli ett besök dit.. www.skonagrona.se 

Kramas 

Lite bilder från den underbara helgen!

image73

Zeke njuter av sommarvärmen..

image74

Vår baksida..

image75

Grillmästaren..

image76

Kalaset..

Jag vill ha tillbaka värmen!


1 år kvar till 30 ;)

Yes, i dag säger man grattis till Andreas som fyller 29.. påminner honom om att han snart är 30.. ingen glad mig jag får då vill jag lova!

Måndagen kom fortare än jag önskat.. hade en toppen helg med grillning, födelsedagskalas, festande, myspys och allt detta med härliga vänner! Hade verkligen såå kul.. vädret var ju helt underbart oxå.. hoppas värmen snart kommer tillbaka..

Jobbar hela veckan.. eller inte på fredag men då ska jag, mamma och Anita åka i väg och handla blommor.. Får se vad jag hittar, måste ha nya fönsterlådor och krukor oxå..
 
Ne nu ska slappa lite i soffan.. men föst en dusch.. varit ute på lång promenad med Zeke oxå.

Puss!

Upps.. länge sen..

Får väl skylla på att jag hellre tillbringar tiden i solen än vid datorn ;)
Så vad har jag då hittat på sen sist?? Första maj tillbringade jag och Andreas i skogen med att få ut vår ved.. regnet öste ner men trots det så hade vi en trevlig dag med picknic under en gran.. I fredags åkte jag med mamma och Anton till Nordby, linne och skor blev det! I lördags fixade vi i trädgårn, klippte ner  buskar ocg jag roade mig med gräsklipparen.. Blev så fint så. Snart dax igen.. växer ju som attan i detta fina väder.

Får väl säga grattis till dessa som fyllt år under veckan.. Carro, Anton och Pappa

Vi har även hunnit med att fira fem år, tiden går fort! Cyklade in till Ed, åt mat och tog oss en öl! Mysigt!




Ne nu är det jobb som gäller, fått förlängt fram till den 21maj..

Kramar



RSS 2.0