Annies nyaste plagg ;)

Bild lånad från www.villervalla.se

Denna fina body fick följa med oss hem i dag. Var inne en sväng på Gullegrisen, de firar ett år i dag. Fick även med mig en doppresent till Agnes. Passade på att handla upp presentkortet Annie fick av morfar på bokhandeln. Blev två Elsa Beskow böcker och en pekbok. Kanon!

Tänkte ta mig en långpromenad nu men väntar nog lite, regnet öser ner.

Later..


Jag ser dig när du sover!

Dikten jag läste på dopet!


Jag ser dig när du sover
så lätta andetag.
Vill ligga här bredvid dig
när natten blir till dag.

Du ligger tätt intill mig
din hud är mjuk och varm.
Jag känner sådan lycka
att ha dig i min famn.

I morgon när du vaknar
då vill jag se dig le,
förväntansfullt mot världen
och allt vad den kan ge.

Vill skydda dig mot ondska
och finnas där för dig.
Att stötta dig i livet
är ett löfte ifrån mig.

 Men fortsätt nu att sova
min underbara tjej
För ännu råder natten
och jag vakar över dig.

 


Ditt namn är skrivet i mina händer!

Ja nu är dopet avklarat. Känns skönt måste jag erkänna. Var allt ganska nervös innan, men Annie var supernöjd och det gick bra för både mig och Evelina att läsa dikterna. Efteråt var det kaffe och tårta. Annie fick superfina presenter, bla; halsband, bok, presentkort, brio leksaker, gåvagn, hörselskydd, bokstäver att ha på väggen, kläder, pengar, sparbössa, påslakansett, ängel och säkert mer saker som jag inte kan komma i håg nu. Var i alla fall jätte trevligt. Så nu har vi landat i soffan, ganska slitna alla tre. John var snäll och fotade i kyrkan men jag hoppas på att få fler kort från de som var där. Här är i alla fall två;



 

Lägger upp mer på fackebook ngn dag!


Många besök ;)

Ja gårdagen var verkligen full av besök. Först kom John en sväng och busade lite med Annie


Annie har morbror Johns fulla uppmärksamhet, vilket hon gillar!

På eftermiddagen kom först Ulrika en sväng. Annie fick doppresent och nyfiken som hon var (läs jag) så öppnades den direkt. Var en Pippi Långstrump bok, kommer bli väl använd vill jag lova. Kanske ska öva på att läsa för Andreas.. jag som älskar att läsa sagor ;) Tack så mycket Ulrika & Svante.

Kvällen spenderads tillsammans med Evelina & Jonas, vi gick igenom lite inför dopet på söndag. De ska ju vara Annies gudföräldrar. Vi åt varma kantarellsmörgåsar, mumma! Evelina hade varit i stan å shoppat en dag å då även till Annie. Denna klänningen är alltså Annies nyaste tillskott; En riktig höstklänning, superfin. Tack!
Bild lånad från Kappahl!

Det är ju många som modebloggar. Själv har jag ju en fruktansvärt trist uppsättning kläder just nu, håller på att handla på mig nya. Men vill ju bli lite mindre innan jag köper nya jeans och så. Men däremot har ju den lilla flickan i huset en väldigt stor och fin uppsättning med kläder. Därför är det ju roligare att visa hennes nya klipp ;)

Lillan var super snäll och sov i 7 timmar i natt, härliga tider. Sen hade vi morgonmys i sängen en låång stund. Hon är på sånt toppen humör då! Matdags och nu sover hon igen. Dagens planer är att jag ska klippa mig, wiee! Har ingen aning om hur men hoppas Åsa har några ideer. Mamma ska passa Annie under tiden, första gången jag lämnar bort henne ngn längre stund.

I eftermiddag ska vi åka och titta/ev köpa ny braskamin. Kommer bli kanon!

Ne röjja lite innan lillan vaknar igen!

Livet är underbart!

ja det har nog aldrig varit bättre. Vilket ni oxå skulle tycka om ni hade denna mysiga skrutt hos er!

Lillfisens nya hoppy ser ut så här.



Hon blir så glad när hon får "sitta" upp!

Men hon blir snabbt trött av att sparka och vifta med händer och fötter. Nu blir det sängen en stund! Själv ska jag laga mat!

Supernöjd!

Jag, Annie och mamma var ju på shoppingtur i går. Skulle ha kläder till dop och mamma skulle även ha till bröllopet. Hittade allt vi ville ha så vi var supernöjda. För min del blev det en svart kjol och en blå topp från vila. Bilder kommer efter dopet. Jag köpte även vintermössa till Annïe å en ny mascara. Sen fick Annie en jätte söt body och svarta byxor av mamma, Tack!

I dag har vi inte gjort så mycket, passade på att baka en kaka när Annie sov. Sen gick vi ut en sväng så nu sover hon igen.. Vet inte vad det är med henne, hon brukar ju vara vaken stora delar av dagarna. Men det är klart hon sover ju inte alls lika bra på nätterna längre. Vaknar och äter två gånger.. Men hon somnar ju snart om vilket är skönt!

I eftermiddag ska vi till sos och berätta att A är pappa.. sen ska vi träffa prästen.  Tänkte passa på att åka in lite tidigare å ta ett varv runt sjön.

Ne kanske skuller ta å jaga några dammråttor innan.

Dopklänningen passade

Ja nu i eftermiddag var Anita här en sväng. Vi fick provat dopklänningen och den passade, tur det! Britt-Marie var med och hade köpt superfina kläder till Annie.

Denna tunikan och röda leggings fick hon.
Bilden lånad från polarn och pyrets hemsida!

Detta kommer bli ett av höstens favoritplagg. Har redan provat den och det passade Annie superfingt!

Har även tränat på att lämna Annie, mamma och pappa var här när jag åkte in å fixade lite saker på Ed förrut. På fredag ska mamma passa henne  när jag ska få en efterlängtad hårklippning. Känns super konstigt att vara utan henne..Men nu hör jag att hon vaknar. Dags att få på henne pyjamasen och amma..

Måndag..

veckorna bara flyger fram. I morrn är Annie redan 8 veckor, undrar var de tog vägen. Många planer denna veckan eftersom vi ska ha dop på söndag är det en del som ska fixas. Jag måste köpa ngt att ha på mig, ska åka en sväng med mamma i morrn. Sen ska vi träffa prästen på onsdag. Å på torsdag kommer Evelina och Jonas hit, de blivande gudföräldrarna, få vi får gå igenom lite. Annars har jag tänkt att hinna med en promenad med Marie på onsdag, å i dag kommer Hanna och Agnes hit en sväng. Det är fullt upp mest hela tiden! Förmiddagen har jag och Annie bara myst, hon har skrattat och grejjat som attan. Härlig när hon är på det humöret ;) Nu sover hon så gott!

Helgen var kanon! Kräftkalaset var supertrevligt, men kallt! Blir väl det när man inte intar ngn alkohol. I går var det väldigt lungt.. en sväng till bästorp och åt mat i kornsjö kiosken var väl det som blev gjort..

Här är Annie på kräftkalaset;

Kräftkalas, kräftkalas vi höjer våra glas...

Oja, i kväll är det dags. En ny tradition kanske. Förra året var det ju vi som stod för kalaset i dag är det Evelina och Jonas. Ska bli super kul! Dock en stor skillnad från förra året, ingen alkohol för min del. Får väl ta igen det nästa år ;)

Nu vaknar nog lillan snart, bäst att komma i ordning.

 



Bara lagom fulla ;)

Får ju även passa på att säga GRATTIS till Evelina som fyller 25 år dag!

Det är dags för fredagsmys..

Lätt bästa dan i veckan, älskar fredagar. I dag har jag och Annie träffat kusinen Agnes med föräldrar, passade på att åka till Säbyn på 11 kaffe, trevligt värre! Mamma hade bakat, alltid lika gott!

Sen tog vi en lunch med Evelina på mackerian.. Det är verkligen stora port. man får där, det gillar vi ;)

Nu sover lillan, helt otroligt eftersom hon gör det väldigt sällan nuförtiden. Själv förbereder jag kvällens mat. Tar mig tid att göra en älgstek, till den ska vi ha potatisklyftor med kantarellsås, riktig helgmat! Bara vinet som fattas ;(

Har haft en toppen vecka och fullt upp hela tiden. Varit i stan med Evelina och Marie och fick tag på klänning till A & H bröllop, supernöjd! Hittade även lite annat smått & gott. Även vart och vägt min lilla (stora) flicka. 6300 och 64 lång, vet inte vad jag har för gödningsmedel i mina bröst, bra verkar det ju vara i alla fall. Tänk växa 10cm på sju och en halv vecka, helt sjukt!

Ne ta tag i maten innan lillan vaknar..

Ha en bra fredagskväll!

Väntar på dalslänningen!

Om man ska komma på ngt negativt med att bo utanför Ed så är det väl att man inte får dalslänningen förrän med den vanliga posten. Fått veta att Annie och Andreas är med i dag, ska bli så kul att få se det! Hoppas bara på att de andra korten oxå är färdiga snart. Tog ju några på bara Annie och några på oss alla tre. Håller tummarna för att nåt ska vara bra, kul att ha. Korten som man tar på bälnäs blir ju mycket bättre än de man tar själv.

Haft ännu en bra natt när lillan sov över sex timmar, härliga tider. Nu i morrse vaknade hon och var på toppen humör, skrattade och busade tills hon kom på att hon var hungrig. Matdags och nu sover hon igen. Passade alldeless perfekt för då fick jag tid för frukost.

Dags att ta tag i de vanliga rutinerna i dag. Kanske ska minimera antalet fikor per dag till 1. Har varit väldigt många fikastunder nu i sommat. Känns som om jag levt på kaffebröd ;) Dagens får jag väl spara tills i kväll då tjejerna kommer, tänkte baka en kladdkaka! Annars vet jag inte vad vi ska hitta på i dag. Städa lite här hemma behövs i alla fall. Sen får det väl bli en promenad i det fin fina vädret ;)

Ne nu kallnar teet..


3 veckor går fort..

Ja i morrn börjar A att jobba igen. Vi har verkligen haft den bästa semestern någonsinn, lungt å skönt!

I dag har jag och Annie varit å träffat killarna, Liam, Alfons och Benjamin å deras mammor såklart. Supermysigt och Sara hade gjort en mycket god fruktsallad, mumma! En tur till Tanum hann jag oxå med i dag, kollade på nya braskaminer, troligtvis hittade vi den som vi vill ha ;) Snygg är den å tyst, härligt!

Planerna för veckan är ganska många ;) I morrn kommer tjejerna hit, vi ska planera kalas. På onsdag ska jag nog följa med Evelina och Marie till stan, måste ha ngt till dopet! Å på torsdag är det Bvc besök.. Å eftersom allt tar såå mycket längre tid än förut lär jag inte vara sysslolös.

Ne nu ska jag mysa med mina två innan det är dags att kvällsmata och lägga lillan. I natt sov hon 7 timmar, lyx!

Lördagskväll!

I dag har vi verkligen haft en toppen dag. Startade med en skön sovmorgon;) Sen åkte vi till Laxarby med Evelina och Jonas. Där var det medeltidsmarknad. Trodde det var ngt jätte litet men oj så fel vi hade. Riktigt mysigt var det, blev kvar några timmar, fikade, hadlade glögg och te ;)

Efter middagen somnade jag och Annie i soffan en stund, det är så mysigt att ha henne sovandes på magen.

Nu i kväll har mamma och pappa varit här, jag bjöd på vara kantarellsmörgåsar, mumma!

I morrn är det pych (felstavat). vilket betyder att A spenderar den mesta tiden i skogen. För min och Annies del blir det kanske en sväng in till Ed. Och en promenad runt sjön, får se vad vädret blir..

Ne nu ska jag ta och krypa i myskläderna och göra min sovande dotter sällskap i soffan, det var där hon hamnade efter att ha somnat i mormors famn..

Lillgrodan sover..

och jag får lite tid att blogga.

Haft besök av mina föräldrar och mamma myste med Annie så hon somnade.. Hon är vaken ganska mycket på dagarna nu, men hon sover bra på nätterna så jag är nöjd. Men det blir inte mycket gjort här hemma. Känns som om jag sitter med brösten i vädret och ammar mest hela tiden. Även om det blivit mycket bättre. nu går det i alla fall 3 timmar emellan. Annie blir så stor och jag kan inte förstå att hon redan är 6 veckor, var tog de vägen??!!

Så vad har vi gjort det senaste? Varit ute på en del småturer under Andreas semester, haft den bästa ledigheten någonsinn. Även försökt att promenera en del. Känner att jag vill komma igång lite. Många av kilona är borta men min kondition är lika med noll.. Har lovat mig själv att börja träna till hösten. Måste verkligen det.

På tisdag börjar A att jobba igen, kommer kännas superkonstigt.. men samtidigt skönt att få lite rutiner igen. jag behöver verkligen det har jag märkt. Så då blir det jag och lillan som ska mysa hela dagarna. Ser framemot babycafe och promenader med barnvagnarna ;) Just nu längtar jag lite (läs LITE) till hösten. Tända ljus, värmande filtar och härliga höstfärger. Sommaren har ju ändå varit ganska dålig, till vädret sätt. I annat fall har det varit den bästa sommaren hitills.

I morrn får vi besök av Andreas kusin med familj och på kvällen ska vi till Marika och David. Grillning står på shemat, det ska ju bli fint väder.

Ne nu ska jag röjja lite i hemmet innan det ska ammas igen! Bjuder på några bilder på min lilla goding!



Sover så gott ;)



Är väl alldeless för blödig men blir tårögd av att se bilder på min lilla tjej, tänk att hon verkligen är vår, obeskrivligt!


Förlossningsberättelse kommer.. måste bara ta mig tid att skriva den ;)

Dåligt med bloggande

Ja just nu blir det att man gör annat av tiden. Det mesta går åt till lillan. Amning, blöjbyten och mycket mys! Andreas har semester en vecka till. Vi njuter verkligen av att vara hemma tillsammans och försöker att utnyttja tiden.

Bloggandet kommer bli bättre, jag lovar.. Ni kommer tröttna på mitt mammatjat det lovar jag ;)

Nu ska lillgrodan få på sig pyamas.. sen väntar amning.. Å troligtvis film!

Kram så länge!




Kärlek!



finns ingen finare ;)

RSS 2.0