Annie 13 veckor!

Redan 13 veckor i dag ;) I morrn är det den 30 så då är det Annie 3 månaders dag, sannslöst va fort det har gått. Hon utvecklas i en rasande fart, så roligt att följa min lilla tjej. Hon är verkligen det bästa vi har!

I dag ska vi åka till Vännersborg på babysim med Alfons och Cissi, det är därför jag är uppe så tidigt. Inte varje dag jag går upp halv sju. Annie sover fortfarande, ska ju inte åka förrän om en timme så hon får sova vidare en stund till.

I går var jag på Me & I party hos Maria, blev två saker till lillan


Hittade en hel del mer saker som jag ville ha så jag planerar att ha en träff här hemma. Återkommer om när det blir!


Helgen var väl ganska nedstämd här hemma. Min morbrors sambo gick plötsligt bort efter en kort tids sjukdom i fredags eftermiddag. Fruktansvärt och ofattbart, finns inte ord för hur orättvist livet känns ibland. Kan inte förstå att hon är borta.. Vila i frid Nettan!


En tur till Strömstad!

Ja i dag åker jag, Annie, mamma och svärmor till Strömstad och hälsar på mor & dotter Persson ;) Ska spana in alla deras bröllops presenter, skoj! Tänkte passa på att fota kusinerna lite oxå, får väl se om de är på humör för det!

Hämtade nya braskaminen i går, kommer bli såå fint!



ne nu kom mamma.. en tur till EM innan vi åker..

later..

andra planer..

tänkte ta hand om tvätten men Annie vaknade å var ledsen. Nu somnade hon om på min mage.. blir till att mysa i stället! Hon är det bästa jag vet!



*älskar*

Onsdag.. Piggelin å promenad

Idag har ju vädret varit bättre så vi tog oss in till Piggelin i dag. Annie sov igenom sångsamlingen men det var roande att se i alla fall :) En liten promenad passade jag på att ta när jag ändå var inne på Ed. Annars har vi inte gjort så mycket mer än det vanliga "hemma görat".

Just nu sover lillan, jag passar på att ta mig en god kopp kaffe.. A jobbar över i kväll med, funderar på om jag ska göra varma kantarell mackor när han kommer hem. Blev grymt sugen på det.

Idag kom det en inbjudan till barnmatsgrupper med Berit Larsson, det ska jag anmäla mig till. Vore super kul! På tisdag ska vi även åka på babysim i vännersborg med Alfons, Liam & Benjamin med mammor.. det ser jag verkligen fram emot.. DEt är kul att hitta på lite på dagarna, känns som om man bara byter blöjor och leker tittut annars ;)

Ne om man skulle se till att få ngt gjort innan hon vaknar..


Det gick ;)

Ja nu sover hon äntligen, ligger här bredvid mig i soffan så sött! Har varit en fullspäckad helg så det är inte konstigt om hon är lite gnällig i dag.

I fredags var det förberedelser inför lördagens bröllop, dukning, fixning. Var super trevligt redan då! Hann med att klippa luggen oxå, Åsa var snäll och ställde upp med kort varsel ;)

Lördagen började med att Annicka kom hit och fixade mitt hår och sminkade mig. Tack söta du! Kännde mig riktigt fin, länge sen man gjorde det nu.
När klockan var 11 var det dags för fotografering, jag och Annie var med och kikade, många fina kort lär det bli. Vigseln började vid 13. Annie var inte så jätte glad i kyrlan så vi smög bak och ammade, inte varje dag man ammar i en kyrka. Tårarna kom när de lovade sin kärlek till varandra, de var så fina. När sedan Christer sjöng U2 låt-one kom det ännu fler. Det var verkligen vackert! Agnes döptes och sov igenom hela akten.

Festen var på gamla real och det var fullt ös från första stund. God mat, fina tal och trevligt sällskap. Kan inte bli bättre. Eftersom jag blivit så känslig klarade jag inte av att hålla ett tal utan lekte en lek med brudparet i stället, riktigt lyckat blev det! Jocke spelade och dansen kom igång. Hoppas och tror att fam. Persson är nöjda med dagen!

I går var vi och hjälpte till lite med städningen. Sen åkte vi till Anita där vi fick middag, gott!

I dag har jag och Annie inte gjort mycket, dammsugit, å tvättat.. Nu har jag just vispat ihop en våffel smet, så när A kommer hem från jobbet blir det våfflor med sylt och grädde å kaffe såklart. Ibland måste man skämma bort sig själv, visserligen gör jag det ganska ofta ;)

Ne nu ska jag röjja lite innan denna lilla dockan vaknar!

Herr och fru Persson!



min fina bror och hans fru. Känns super konstigt att han är gift..

vi hade en toppen bra dag och kväll! har lagt upp lite bilder på fb.

i dag har jag och Annie en hemma dag. hon är inte riktigt i form, svårt att somna, just nu sover hon i mitt knä. hon är så kramsjuk i dag å det är mysigt!

får bli en längre uppdatering en annan dag, jobbigt att skriva med en hand.


Torsdag!

Ja sjukt fort har denna veckan gått! Så vad har vi pysslat med.??!! Var ju på efterkontroll i måndags, gick bra. Skönt! Annie var hos Evelina och även det gick bra ;)

Promenerat en del denna vecka, skönt! Annie har dock kommit på att det är roligare att sitta upp i vagnen, så hon har fått göra det under korta stunder. Å vad hon gillar det. Börjar allt bli lite mer medveten nu. Pysslat lite här hemma har vi oxå gjort i veckan. I går var vi på Piggelin, kul å se vad alla ungar växer och utvecklas. Var även några minisar där i går, känns som en evighet sen Annie var så liten.

I går eftermiddag var Marie här på en kopp. Annie fick supersöta vantar. Hon tackar igen ;) Konstigt va mycket presenter den lilla damen får. Även fast hon inte fyller år eller det är jul..

På lördag är det ju dags för bröllop. Så i dag har jag fixat med tipspromenaden.. och lite annat. I morrn blir det till att förbereda lite där. Sen får vi se om jag ska prova hur jag ska se ut  i håret med, får se hur tjejen mår sen.. kanske kan fjäska så att jag blir sminkad oxå.. får väl se på det!

Ne nu ska jag förbereda maten och klicka i väg en beställning till HM Annie växer ju ur sina kläder.. bla detta är beställt..

Bilderna är klickbara!


Sen var jag bara tvungen att beställa denna. Har man en pappa som är jägare så har man ;)

Råkade ju bli några toppar och en kjol till mig med. Hoppas bara på att de ska passa!

Ne ta tag i maten var det ju!

Nu sover lillan.

Som en stock somnade hon! Laddar väl för att kunna busa rejält med Evelina sen.

Vi funderar på att inhandla en gåstol, men man har ju hört lite olika åsikter om dessa. Vad tycker ni? Ris eller ros? När kan man börja med dem i så fall..

Ja en liten fundering!

Måndag morgon!

Åh vilken härlig helg det varit. Vädret har ju verkligen varit kanon. Kalaset var super trevligt, åkte väl hem vid halv tolv tiden. Då var lillan jätte trött. Hon kom inte riktigt till ro, undrar vad det kan bero på.

I går var en superskön dag. Först åkte vi till mamma och pappa. A hjälpte dem att bya ngt på Skodan. Sen blev det 11 kaffe. Jag och Annie mötte upp Anita på Ed, där var det trädgårdensdag. Vi handlade lite blommor. Väl hemma igen blev det "storstädning" ute. Annie somnade och sov 3,5 timmar i vagnen, det har ALDRIG hänt förut. Hon måste vart helt slut. (Sen sov hon ju inte alls bra i natt) Jag och Andreas fick trimmat, planterat blommor, rensade ogräs, klippte ner buskar. Blev verkligen superfint.

I dag ska jag till BM på efterkontroll.. Annie ska till Evelina ;)

Ne om jag ska ta tag i dagen. Är ganska trött, Annie har inte sovit så bra, ätit flera gånger. Undrar hur länge hon ska hålla på med det på nätterna. Just nu sitter lillan i babysittern och kollar på The Voice, försökte vrida henne från tvn men oj va arg hon blev. Na favvo programmet kanske. Men det är klart att musik är ju alltid bra!

Ojdå, det skulle jag inte skrivit. Nu blev hon trött på det..

Ha en bra måndag!

30års kalas i kväll!

Ja i kväll ska vi fira Jörgen som gått och blitt gammal ;) Hade tänkt att ta mig lite vin i kväll men lillan totalvägrar flaskan, suck! Så nu får vi försöka i veckan för på bröllopet vill jag ta några glas. Ett glas får det väl bli i alla fall i kväll, läst mycket om vin och amning och på flera ställen står det att 1-2 glas 1-2 gånger i veckan inte är skadligt. Å jag tänkte bara ta ett glas så det ska nog gå bra ;)

Varit en sväng i stan i dag. Fick mig ett par nya jeans, ett linne, tröja, kjol och ett par skor. Tack Älskling. Lillan fick även hon lite. En superfin vinterjacka, pyjamaser, jeansleggings ;) Till A blev det nya skor och slips. Så vi var supernöjda med dagen ;)

Tycker det är ganska svårt att hitta fina kläder till Annie, allt är så rosa. Har letat jacka länge nu och äntligen hittade jag en som gick i ljusbruna nyanser. Som tur är finns det ju lite röda kläder och det är Annie superfin i. Gäller väl att leta lite bättre bara. Budade hem en fin pop scarfs häromdan, blå och vit randig, oxå färger lillan passar bra i ;)

Ne nu är det dags att göra sig i ordning. Klädpanik som vanligt.. får väl skylla på att jag för knapt 11 veckor sen födde barn, inte konstigt att man har kass firug..

Ha en bra lördagskväll!

På väg!

Ja nu tar jag en liten tur till bengtsfors med dessa fina flickor!



Får väl se om vi hittar det vi letar efter.. En fika blir det i alla fall ;)

Later..

Snällaste flickan ;)

Annie har verkligen haft en superbra dag i dag ;) Hon har ätit med 3,5 timmars mellanrum (de sista dagarna har det varit 2h emellan)  Sen somnade hon när vi var på piggelin och sov en lång stund, hann även med att träffa Evelina och köpa present till Jörgen. Åt när vi kom hem.. sen låg hon på golvet och lekte med babygymmet och en skallra och nu somnade hon igen. Jag är verkligen inte bortskämd med att hon sover på dagarna, men det är klart hon är ju mer aktiv när hon är vaken nuförtiden. Har hunnit med att putsa några fönster och nu lagar jag mat. Potatis & kantarell gratäng, mumma!

I kväll tänkte jag ta mig ut på en låång promenad, måste komma igång mer.. hade ju ganska bra rutiner innan jag blev förkyld. Dags att ta tag idem igen ;) Det är ju superfint väder ute oxå!

Lillfisen när hon trivs som bäst ;)



Ne nu vaknade hon!


Tisdag och vi mår såå mycket bättre!

Ja, nu har vi varit förkylda och dåliga sen i fredags. Skönt att det är på bättringsvägen. A ska jobba igen i morrn, efter några sjukdagar.

I Lördags var vi på möhippa/svensexa. Jag och Annie i Strömstad och Andreas i Uddevalla. Hade supertrevligt båda två. Söndagen var vi väldigt trötta och Andreas ganska bakfull. Blev bjudna till Evelina och Jonas på lunch, smakade gott vill jag lova!

I går låg vi i soffan hela dan.. i dag blev det en tur till Säbyn där vi fick middag. Sen har jag fixat här hemma, nya gardiner i Annies rum och vardagsrummet. Sen har vi flyttat lite möbler, ska ju snart sätta in den nya braskaminen, längtar!

Annie klarade sig nästan helt från förkylning, hon blev bara lite snuvig några dagar. Men nu är hon pigg igen. Så i morrn ska vi troligtvis till Piggelin, har ju fortfarande inte varit där än, ska bli skoj.

Ne nu ska jag ta tag i en maskin med tvätt, sen blir det sängen!

God Natt!

Oj då..

har inte haft tiden att blogga.. Men det kommer en uppdatering i kväll eller i morrn..


Nu sover lillfisen..

ja och hon sover på mage. Springer och tittar till henne hela tiden, men dagarna fungerar inte om hon inte får sova dentligt och som sagt det gör hon bäst på mage.

Skulle vart på babycafe i dag men Annie somnade till och jag ville inte dra ut henne då.. sen hade alfons feber så vi väntar tills nästa vecka.

Hörde att svininfluensan kommit till Ed, ugg va vidrigt. Får väl gå till apoteket och köpa handsprit sen.. för det vill vi inte ha!

I eftermiddag ska vi på återträff med föräldragruppen, så Andreas kommer hem tidigt i dag. För självklart går vi hela familjen (känns fortfarnade konstigt att vi är en liten familj) Hoppas att alla kommer, ska bli så kul att få se allas små bebisar. Gissar på att Annie är störst.. hon växer så det knakar. I morrn ska vi till bvc och det ska bli intressant att se vad hon växt, två veckor sen sist. Hon är ju redan 64cm lång och 6300g tung.. alltså rejäl för sin ålder på 9 veckor ;)

Nu ska jag kolla till lillan.


Sova på mage??

Ja jag vet inte hur jag ska göra.. Lillan har några gånger fått sova på mage de gånger som hon sover på dagarna. Jag är självklart noga med att titta till henne, hon har lite kläder på sig och ligger i ett svalt rum. Men ändå är detta inte helt bra om jag förstått det rätt. Risken för plötslig spädbarnsdöd ökar om barnen sover på mage. Men saken är att hon sover såå mycket bättre när hon får ligga på mage. Om det är någon som har ngn idee om detta så skriv gärna. Hur gjorde ni med era barn?

Tänkte passa på att klicka hem några nya gardiner när Annie slumrar.. Får väl se om jag hittar några..

Later..

RSS 2.0