tröttis!

Åh.. musten gick helt ur mig. Annie somnade tidigt (tidigare än vanligt) så jag passade på att ta ett varv med damsugaren och skura. Såå skönt att ha det gjort. När jag ändå var i farten blev dörrarna avtorkade och så försvann dammet som låg lite här och var. Det går ju grymt mkt fortare när man inte har en liten kring benen.

Andreas jobbar över och kommer hem först om en timme. Hade tänk baka ngt mer har noll inspiration. Får väl fixa iordning ngn kvällsmat i alla fall.

Sitter å funderar på vad jag ska ge A när han fyller, är ju om två veckor. Lite ideer har jag, men ingen jätte bra. Får spana vidare. Vi firar ju sju år nästa vecka oxå, SJU år, galet vad fort de går. Det har vi lite planer för, men vi ska fira det lite i efterhand, får se om det blir som vi tänkt...

Föräldragrupp, piggelin besök, middag i Säbyn och lååång skogspromenad är det vi har pysslat med i dag.

En hel del "gå träning" blir det oxå. Hon är så söt där hon står och svajar, vågar lixom inte ha stegen. Tre är fortfarande rekordet.

I morrn blir Annie tio månader. Undrar hur vi ska fira detta?? Fika med gudföräldrarna och kikande på elden kanske <3

Mumsigt!

Funderar på att börja med VECKANS.... denna veckan får det bli VECKANS BAKTIPS!

Detta smarriga lingonbröd har jag bakat två dagar, såå super gott!



Sätt ugnen på 175 grader och smörj en form (1 ½ liter).

Blanda detta i en bunke.
*3dl vetemjöl special
*3,5dl grovt rågmjöl
*1msk brödkryddor malda
*2tsk bikarbonat
*1tsk bakpulver
*1dl lingonsylt
*1dl mörk brödsirap (jag tog ½ dl vanlig)
*3dl fil

Häll i formen, grädda i nerdersta delen av ugnen i 50-60 min!

Smaklig måltid!


så härligt!

Hemkommen från VV möte. Åh va bra det fungerar. Nådde ju målvikt för två veckor sedan och nu när jag vägde mig stod jag still, kanon. Nu är det två veckor av mitt nya liv som är avklarade, härligt! Fira med nybakat bröd med ost, mmmm! De andra flickorna var SÅÅ duktiga. Smala gänget blir det om det fortsätter i samma takt.

I förmiddags hängde jag och Annie med Alfons & Benjamin med mammor. Vi var i "lilla skogen". Annies första besök i en lekplats, hom älskade de! Var så fin i sina nya kläder.


Rynkar näsan som vanligt ;)


Upptäcksfärd!

Söta Affe hade sagt Henny i dag på morgonen. Vilken kille ;)

Vi har även hunnit med en fika med Evelina i dag oxå.

Nu ska jag betala räkningar, mindre kul, blev inte mycket över. Tur att jag har världens bästa familj i alla fall <3


Tre små

STEG! Förstår ni, Annie har tagit sina första steg. Helt plötsligt släppte hon stolen och gick tre steg till Andreas ;)



Annie blir friserad av farmor!

Gårdagens shopping!

Denna fast svart och röd, såklart ;)

Sen fick lillan även sina första stuprörsjeans, överdragsbyxor och denna fina jackan.
 Från Lindex!



Ne nu ska jag inta soffan och invänta A. Sen blir det kvällsmat, bakat mumsigt lingonbröd i nu i kväll.

Skicka iväg lite tradera saker, träffa mammorna, förhoppningsvis hinna ta en kopp med Evelina och ett besök på VV står på shemat i morrn. Busy Life!




Jag lever..

har bara lite mycket i mitt huvud just nu. Kan inte sätta ord på känslorna och känner mig allmänt hängig. Men efter regn kommer solsken så snart är jag på banan igen, det lovar jag.

Tills dess. Ta hand om er!

Edsmarknan

Konstigt detta med marknan, det är ngt speciellt. Man har sååå sjukt många minnen. Både från barndomen men även från alla marknadsfester. Livet har ju ändrat sig på många olika vis. I dag ska vi in och kika lite, med barnvagn och vår älskade plutt. Förra vårmarknaden gick jag med jättemage och knödde mig fram. Kan inte förstå att man är förälder.. Fortfarande så overkligt. I kväll blir det ingen utgång för vår del, egentligen var det jag som hade tänkt att gå ut men hoppar över det och tar en grillafton här hemma i stället. Skulle tro att jag och Marie får i oss en del i alla fall, brukar ju vara gott duktiga på de ;)

Ne få på sig lite kläder, packa skötväskan och invänta A som är och skjuter. Sen ska vi göra marknan..


 

Kanske de...

Funderar ju på detta med jobb till hösten. Ska man eller ska man inte. Det mest ultimata hade ju vart att få en tjänst//Vikariat i Ed i så fall. Men fick se att det är 3 försklelärar vik och ett fritidsped. vik ute i Bengtsfors. Kanske ska söka.. fast frågan är ju fortfarande om jag vill börja nu eller i januari.. Dessa funderingar.

Nopp.. nu ska jag röjja lite innan lillan vaknar!

fredagar dessa underbara dagar

... planerna för dagen ser helt underbara ut

* Förmiddagsfika hos svärmor

* Troligtvis ett besök på mackerian med Evelina

* Fredagsmys!

Får väl knö in en promenad oxå.. ser ju molnigt ut nu men de säger ju att det ska bli finare i eftermiddag & kväll. Hoppas på det!

Återkommer senare!


Kappahl

brukar vanligtvis inte köpa kläder till mig själv på kappahl.. med denna kanske får en chans..

270330


så gick de tre dagar..

jag som var så duktig på att uppdatera.. helt glömt bort de sista dagarna.. Vi har egentligen inte gjort så mycket.. Umgåts med vänner, promenerat och myst. Livet som föräldraledig är UNDERBART. Nu njuter jag ännu mer, i fall det nu blir att man börjar jobba tidigare än det var tänkt från början. Det får bli som de blir helt enkelt.

Just nu skulle jag vilja gå på en låååång promenad i det fina vädret. Men Annie sover och Andreas jobbar över. Så i stället ska jag spana lite på nätet och emellan tvätta.

Eftermiddagen spenderades ute i dag. Annie älskart!








I morrn är det fredag och så ska jag och Annie  träffa bästaste Evelina. Härliga tider!

ONT... de gör ONT

Igår kväll bestämde jag mig för att ta tag i min löpning. Tog en runda som jag vet är 5,5km. Kom runt på 40 min, inte så mycket att hurra för men jag joggade och gick om vart annat. Men det känns i dag vill ja lova!

Så.. nu gäller det att träna flitigt. För den 11/5 är de dags!


Annie fick sig en gungställning i går. Den nya röda fina gungan hade till och med en tuta, vilken lycka.

Ne nu är det frukost time och sen får vi se vad som händer. Promenad är det enda vi planerat in.


kvällsgos!

Hade nog räckt att stoppa in nappen. men jag tog tillfället att kramas lite. Lillfisen och jag, vilket radarpar vi är. Troligtvis det bästa som finns. Nu sover hon så sött i sin säng igen. Mammas lilla ängel!

 Juli - 09
Tjockis hon va ;)


Föresten behöver tips på bloggar att läsa. Så om nu ni ALLA som läser detta ger en kommentar och tipsar om en blogg blir jag glad ;) I går var det nästan 80 som läste så nu hoppas jag att ni kommenterar lite!


på jakt

Betydligt bättre dag än gårdagen. Förmiddagen spenderades med lillan, hon lekte så bra med sitt nya DUPLO, oj vad hon gillar de. Hon har även lärt sig att gå med sin gåvagn. Mammas tjej!

Annars har vi hunnit med kalas i Loviseholm och lek med Annies kusiner.

Nu har just mamma åkt härifrån. Myst med räkor och massa prat.

Ne nu ska jag snart krypa ner i sängen. A lär väl komma frampå småtimmarna, han är ute å slirar med boysen



Vi är så otroligt lika på denna bilden, jag & mamma, sommaren 2008, när Anton gick ur nian.


Syskonen Persson <3 Gillar verkligen denna bilden!


Vilka dagar.

Efter att ha haft ett riktigt bra flyt ett tag så har det vänt lite. Började igår när jag skulle  åka från mamma. Då bestämde sig bilen för att stanna, på en raksträcka, mellan Ed och Säbyn. SUCK! Vad gör man, ringde A, men han jobbar ju 1.5h hemmifrån. Som tur är har jag de bästa av vänner. Jonas  & Evelina kom som räddarna i nöden och bogserade bilen. TACK! Så nu får vi lägga ännu mer pengar på bilen, så J'la trist. Vill ju handla andra saker... Tror ju man ska slippe sånt när man har en hyffsat ny bil, ånejdå! På kvällen blev Annie superförkyld och grinig ;( Vilket har hållt isig i dag med. Kan väl kanske vara tänder, trist är det i alla fall.

Inte nog med de, våran hund Zeke fick ett ryck förut så jag satte ut han i hundgården en stund. Å vet ni vad han gjorde då. Jo han lyckades trycka in huvudet i en glipa och fastna.. så efter en halvtimme med en trött och skrikandes Annie i vagnen och en gnyende hund i gården lyckades jag tillslut "knippsa" av stålet så jag fick ut han..

Nu hoppas jag att helgen bara blir bättre. I eftermiddag blir det i alla fall kycklingtortillas a´la VV till middag och troligtvis ett glas vin. Sen får vi se vad kvällen bjuder på. Fredagsmys skulle jag tro! Måste försöka få till en promenad oxå, eller ska man ta en joggingtur. Ska ju trots allt springa vårruset om mindre än en månad..


m a l l g r o d a

Vecka två bestämde jag mig för att ge det ett försök.. nu 13 veckor senare är jag i mål. Förstår ni jag har klarat av de. 7,6 kg har försvunnit och jag mår bättre än någonsinn. Men det är nu utmaningen börjar, att det ska hålla sig på en jämn nivå. Nu ska jag åka varannan vecka ett tag, så man får total koll på hur mycket man kan smaska i sig. Sen är det ju alltid kul att få umgås med de andra tjejerna som va SÅÅÅ duktiga i dag. Vi hade tillsammans på en vecka gått ner 4.9 :) Så jag kan varmt rekomendera Viktväktarna.

Nu ska jag fixa lite här hemma innan jag tar kvällen. I morrn vet jag inte vad som händer, men ut ska vi om de e fint väder!


utsövd!

Andra natten i rad som Annie sover HELA natten utan att äta. Somnar 19 och vaknar 7, en van aman lätt kan vänja sig vid ;) Mår ju betydligt mycket bättre när man får sova ordentligt!

Å nu sover hon igen, tar ju alltid en liten powenap 2-3 timmar efter hon vaknat, oxå en bra vana!

Passade på att laga en köttfärsås, så att vi kan tillbringa dagen ute. Gott att bara behöva koka pasta. I dag blir det en sväng till Piggelin, sen en promenad med Cissi och Alfons. Får väl se om ngn mer ska med. I eftermiddag ska Annie en sväng till sin farmor medans jag ska till VV.

Har ju tidigare visat bilder på min lilla hjälpreda, här är hon snäll och hjälper sin mamma att ta ner tvätten ;)


Ha en bra dag!

bättre än bäst!

I morrse gick vi ut vid 10 och kom inte in förrän nu i kväll. Underbart räcker inte till för att beskriva dagen. Promenerade runt sjön med solen så gott stekandes i ryggen, år lunch på eds pizzeria, dock lite för många points men de va de värt. En Piggelin slank oxå ner, årets första! Gjort iordning lite i trädgården, planterat om lite. Å så en stunds solande på altanen. Behöver väl inte ens skriva hur lätt livet är ;)



I morrn är det egentligen babysim, men vi ska på matlagningskurs på förmiddagen och jag känner att de blir lite mycket så vi hoppar nog badet. Får ta de nästa vecka i stället. Hoppas på lika fint väder i morrn, tänkte ta långpromenaden ;)

Föresten så fick vi upp våra spotar på plats i går och här har ni resultatet, dock mycket finare i verkligheten!


M A R I N T



Dessa kommer bli några av mina favoriter i sommar, det känner jag på mig ;)
Allt från HM

Flyttar ut!

Ännu en sån där bra dag, vilket flow vi har just nu ;) Började med en promenad till comershuset, fast tog lite omvägar, var ju så fint väder! Sen blev det fix här hemma, bilen tvättades och spotarna är nu på plats. Inväntar mörkret, ska bli kul att se hur de blev. När Annie sov passade jag på att ta en halvtimme i solen på altanen och Jisses va varmt de va. ÄLSKART! Sen vidare till Benjamin på 1års kalas, tror han blev nöjd med presenten. Vi hade i alla fall en trevlig stund med barnen. Säger de igen, lycklig över att vara mammaledig samtidigt som dessa underbara tjejer!

I stort sett har vi flyttat ut de sista dagarna. Åh, vad man mår gott av att vara ute och Annie trivs som fisken i vattnet!


Kvällsmys i går!



Våren är här, älskar när mina vårlökar börjar blomma!


Annie och Andreas flyttade ut lekhörnan till altanen i dag. Men kolla in va mycket snö vi har kvar..



Å det bästa med denna dagen är att vi förlänger helgen. A är ledig i morrn <3

vilken dag!

Promenerat 12km
Pillat ute
Grillat med mina föräldrar
Besökt Mellbyns Allehanda.

En kanon dag ;)

Har MASSOR av kort, får se  om jag hinner lägga in ngt sen. Nu ska jag fixa lite inne så man slipper de i morrn. Ryktas ju om fin fint väder då oxå ;)

gunga är livet!

inte illa att redan ha varit ute å gungat och åkt vagn. Lillan mår så gott när hon får vara ute. Nu sover hon så sött och jag borde städa undan lite. Sen blir det in till Ed, handla inför kvällens middag och så blir det en promenad. Får se om Liam med mami hänger med, hoppas på de!


12 timmar ;)

Annie är just nu ännu bättre än vanligtvis. Somnade 19 i går och sov till 7.30 i dag. UNDERBART! Känner mig helt utsövd.

Vaknade av att ngn pratade utanför, såg grävare och lastbil.. undrar vad som händer. Med tanke på att vi bor två familjer på vägen så antar jag att de ska ha hjälp. Bara de ger f*n i min gräsmatta.

Ser ut att bli fint väder, så lite städ i trädgården kanske kan vara på sin plats. Får väl se om ngt annt dyker upp.

Återkommer!

Annie <3 Lindex


Nyaste plagget i lillans stora garderob. Så nu blir hon fin på helgens 1års kalas hos kompisen Benjamin!


hemhjälp!

Ja numera har jag "hjälp" i både köket och tvättstugan ;)




Åh...

KOm just på att jag har ett HM paket att hämta ut på konsum.. Annie sover och Andreas kommer hem sent, j*la skit. Hade ju kunnat frossa i kläder och sett om ngt passat. Jaja, det får bli mitt fredagsnöje. Hoppas nu bara att allt som jag vill ha är med.. Får uppdatera om de i morrn.

Föresten vad händer i morrn?? Jag och Annie vill gärna hitta på ngt i morrn på dan om intresse finns.. Så hör av er om de e ngt på g..

De ringde om plats på förskolan för Annie. Hon har fått plats på räven, vilket jag gillar jätte mycket men saken är den att hon fick den i augusti. Jag hade ju tänkt att vara hemma längre, men får väl se hur de blir. Ibland får man ändra sig.. väger just nu fördelar mot nackdelar. Pratade med N i dag oxå, hon visste inte hur det såg ut med jobb för mig. Men får jag nåt så kan jag nog inte tacka nej. Så nu är det väl kanske dags att hålla tummarna. Tänk om man fick komma tillbaka.. men sån tur har jag aldrig.. Den som lever får se. Blir nog bra i vilket fall som hellst.

Ne nu ska jag ta och plocka upp alla leksaker, för ca 100 gången i dag.

Föresten så säger lillan nu mamma, pappa, titta och vov. Sötnöten!


vardagen är tillbaka..

Åh, vilken underbar helg vi haft. Påsken är nu min nya favvo högtid. Egentligen har vi inte gjort s¨mycket vettigt, mest umgåtts, ätit god mat, promenerat, städat i trädgården och tat ett antal glas. Helt perfekt med andra ord!

Annie "kastade" påskbrev och fick även några. Favoriten var påskägget hon fick av Evelina & Jonas innehållande en supersöt mjukishund. Den är numera med överallt. Bild kommer!

I går var vi i strömstad hos Agnes med familj. Trevlig dag med ännu mer god mat och härligt sällskap. Nästa gång bjuder vi ;)

Nu sover Annie så gott i vagnen, har haft morbror John här på besök.

Själv har jag påbörjat middagslagning, måste komma igång att räkna ordentligt nu, varit lite sisådär i helgen. Så i morrn får vi väl se vad vågen säger..

Får se om jag hinner lägga in lite bilder senare..

G L A D P Å S K


 
Hoppas ni får en underbar dag!

gunga, utemöbler och grill!

I dag har vi haft en heldag tillsammans. Tog en lååångpromenad in till Ed och sen runt sjön, blev nog en mil ;) Hämtade hem vår nylackade bil, som ny.. nästan i alla fall. Handlade en del mat, massa godis :/ och lite som ska läggas i påskbrev i morrn.

Sen plockade vi fram grillen, utemöblerna och satte upp Annies gunga. Mamma och pappa kom på middag, grillad älgfile med ungsbakade rotfrukter och tzatziki.. Det var sååå gott! Smakade sommar! Andreas fixade även upp en av spotarna, den över garaget. Ska ha utmed hela huset, kommer bli nice!

Nu är vinet upphällt, lite gott framställt på bordet och så snart kryper vi upp i soffan och myser. Får ju ladda inför imorgon då vi ska ut och "påska".  Tror påsken blivit min favvo högtid, denna är i alla fall den bästa hittills. Beror väl på att man har världens finaste familj ;)

Lite bilder från dagen






låååångfredag...

Blir en bra dag, det har jag lixom på kännn. Började med att vi fick sova länge (halv åtta) nu får Annie sin grötfrukost och jag invöntar kaffe. Ser ut som om solen kan spricka igenom. Så vad står på schemat i dag då?? Promenad, upphängning av Annies gunga och årets första grillning. Mys dag med familjen!

I går var vi hos J & N, vardagsrummet blev klart och vi påbörjade hallen. BLev superfint! Nu ska vi bara planera in vårt nästa besök, då blir det shopping, öl på uteserveringar å sen nämde de ngt om barnvakt ;)

Ne nu luktar det kaffe!

Ha en bra fredag!

Here we come!

Är det inte typiskt, annie vaknar nästan alltid vid sex men nu när man ska i väg sover hon så gott. Pappan oxå.

Dags att komma iväg snart.LÄmna lillan hos sin farmor och vi ska vidare till J & N tapetsera och umgås, NICE!

Ha en bra skärtorsdag mina vänner!


RSS 2.0