Tack!

Måste bara tacka er som gjort Annies 1års dag till ett minne!
Verkligen haft det såå bra.

Massa presenter har noh fått, tex Nalle Puh Bok
Duplo, Gräsklippare, Te-servis, bultbräda, kläder,
handväska, kritor & block, Pussel och lite till ;)

Äh, visar lite bilder i stället!

 
Paket öppning med kusinerna från Åmål



Bus å Lek <3



Mormor kom på besök!



hade beställt fint väder och det fick vi!

Återkommer i morrn med mer bilder!



♥ Annie 1 år ♥

Ja i dag blir lilla hjärtat 1 år,
sjukt fort har det gått.
Kan inte med oord förklara var du betyder för mig.
Du är mitt allt, mitt liv.
Älskar dig, Annie ♥

Skulle firat innan A åkte till jobbet men hon sov så gott.
Så nu har vi öppnat paket och äter nu frukost.
I dag blir det kalas hela dagen.
Först kommer kusinerna från Åmål
I kväll kommer vännerna!
Sen skulle jag tro att mormor/morfar och farmor dyker upp oxå ;)




 
En låda duplo och en brio giraff fick hon nu.
Återkommer senare!


Förberedelser

För precis ett år sedan började jag klippa gräset,
1,5 timme höll jag på.
Var trött på att vara gravid och ville bara träffa dig.
Vad jag inte visste då var att jag ett dygn senare skulle ha dig i min famn.
Helt otroligt att det snart gått ett år.

Här är det full aktivitet.
Bakar, slår in paket och städar om var annat.
Klipper gräset, vattnar blommor och trimmar.
Tur att jag har mitt stora hjärta som fixar han med.
Vi är ett bra team!






Ne nu ska jag ta en kopp kaffe och provsmaka muffinsarna.

So long!


En dagens, tack!



Topp, Vero Moda
Shorts; Hm
Smycken; Egentillverkade

Ne nu vaknade lillan!

Ha en bra dag!


R i s k a k a

Himmlans bra dag vi hade i går.
Sol, mys, glass, Marie, cykeltur är ord som ganska bra sammanfattar dagen.


Ser ut att bli lika fint väder i dag.
Planerna är väldigt enkla, föräldragrupps träff och efter det picknik hos Evelina.
Måste fixa inför den stora dagen i morrn med.
Tänk att det redan gått ett år. Just nu sitter lillan och smaskar riskaka, hon verkligen älskart!



Återkommer senare!


Utan sömn.

Åh, vad jag är trött. Annie har i princip intne sovit en enda stund från klockan 23 i går. Förstår inte vad det var med henne. Hade visserligen lite feber men tror inte det var de. Men nu sover hon så gott i vagnen och jag ska nog passa på att röjja lite. Måste förbereda lite inför alla kalas oxå. Lillan fyler ju 1 år på onsdag. Min lilla bebis börjar bli stor. Konstig känsla!

Några bilder från den underbara helgen! Tror jag lägger ut resten på FB, tar sån tid här..


Det ska va husvagn..


På morgonpromenad


Lekar på midsommarafton!


Sötaste midsommarflickan!

Ne nu måste jag få ngt gjort, ska ju bli fint väder under dan å då vill man ju vara ute å inte inne och städa.

Ha de!

Vilken helg!

Kan sammanfattas med ett ord
UNDERBAR!

Nu ska jag kasta in en tvätt i maskinen.
Lägga in alla kort och filmer

Sen blir det soffhäng.
Ska se om jag kan få in en bild eller två under kvällen.

På återseende!


Trevlig midsommar!

I dag har vi varit på vift hela dan, jag och min lilla sur Annie. Ibland funderar man över hur mycket humör som kan rymmas i hennes lilla kropp. Men men, fick en flaska välling och somnade. Vad gör man inte för en stund så man hinner fixa lite. Nu ska jag packa ihop det sista inför midsommar, ska även städa undan här hemma, hatar att komma hem till ett stökigt hus.

Hoppas ni får en fin fin midsommar. Själv ska jag och lilla familjen på campingsemester ihop med en massa trevliga prickar, gamla som unga. Blir nog kanon. Ser ju ut som om vädret ska hålla sig oxå. Datorn får stanna hemma så nu blir det inget bloggande på hela långa helgen.

Som sagt, Trevlig Midsommar på er!


Fräknar

Solen har värmt gott i ansiktet i dag, härligt. Ser att jag får fler å fler fräknar, de hör sommaren till. Var inget strandväder i morrse, så vi ändrade planerna lite. Blev lunch på mackerian, skönt att kunna sitta ute på gräsmattan, lättare att ha med Annie då. Lite mer plats att röra sig på. Sen blev det ett varv runt sjön innehållande ett glass stopp. Underbart!

Nu har jag packat klart det mesta inför helgen. Ska ju på en tripp till Varberg. Ska bli otroligt skönt med lite semester. Hoppas på fint väder, god mat och dryck och trevligt sällskap. Egentligen bara vädret som kan bli dåligt ;) Kommer bli kanon!

Nu ska jag föra över lite bilder så jag kan ta massa nya kort under midsommar!

So long! 

Fasters hjärta!

Inte varje dag man får så fint brev på posten.
Fasters hjärtegull!



 


Fröken bestämd!

Annie har bestämt sig för att det endast duger när A nattar. Så i dag totalvägrade hon att somna. A jobbade över och kom hem sent. Men Annie höll sig vaken. Var med och åt en sen kvällsmat och sen somnade hon så gott, med sin pappa bredvid sig, såklart. I övrigt har det varit en bra dag. Varit på 1års koll, 1100g och 83 lång. Hon är verkligen ingen liten flicka längre. Visade upp att hon kunde gå, pussas och vinka ;) Fick spruta oxå, Marie var med som stöd. Sen blev det glass i solen.

Fina flickor!

Eftermiddagen har spenderats hemma. Annie har varit på tråkhumör och bara gnällt, hängig har hon varit oxå. Undrar om det kan bero på sprutan.

I morrn blir det en tur till Munkvillan, barndoms minnen väcks till liv. Dit ska jag och Annie med Marie & Evelina, de blir grejjer de. Annies första besök på en strand. Kameran får givetvis följa med!

Ut på cykeltur!

Nu är snart lunchen intagen för oss. Annie smaskar i sig lite riskaka som efterrätt och jag passar på att skriva några rader. I dag tar vi cykeln in till Ed, 1årskontroll med spruta :( Marie följer med oss som sällskap. Sen blir det glass i solen, MYS! Ja det var väl våra planer för dagen. Nu ska jag sanera detta lilla matmoster;



Ha en bra dag!

Sköna dagar!

Haft några riktigt bra dagar med min lilla familj. I går spenderades nästan hela dagen i Säbyn. A  högg i skogen och jag umgicks med familjen. På kvällen gjorde vi ett ryck ute. Fixade med blommor, klippte gräset osv. I dag har vi oxå haft en fixar dag. Besökt Annies blivande förskola Räven, verkade såå bra! Tänk att hon blivit så stor. Andreas ska börja skola in henne den 1/8, då jag börjar jobba. Så nu ska vi njuta av varje ledig dag. Jag och min lilla sessa! Vi har även hunnit med att tvätta bilen, städa inne och handlat på oss lite gott till midsommar. Rose vin blir det för min del, det är sommar de!

Nu i kväll har jag provbakat lite inför Annies 1års kalas. Resultatet ser ni här ;



Mummsigt var det ;) Ska bara lägga till lite choklad så kommer den bli perfekt. Ska ju ha tre olika kalas så det blir ju en del bakande.

I morrn ska vi på 1års kontroll av lillfisen. Ska bli kul å se hur mycket hon växt. Nu när hon går ser hon ju så mycket större ut. Tar nog en cykel tur in, Annie älskart! Se om någon har tid för en glass i solen med oss.. Någon som är sugen?

Ne nu säger jag GodNatt!

såå stolt över sitt nya nattlinne. Redan ett intresse för kläder ;)

Solglasögon!

Haft en heldag med lilla familjen i dag. Shoppingtur på Torp. Som vanligt var det en hel del till Annie i kassarna. Leggings, klänning, tröjor, jeansshorts ja det var väl det som lillan fick. A fick med sig ett gäng t-shirtar, shorts och en tjock tröja.. Å vad fick jag.. jo ett par solglasögon. Hittade inget som jag orkade prova. Just nu funkar det bättre att beställa hem kläder via nätet. Har nog blivit lite bekväm. Men ska ta mig en tur snart, alldeless själv. Det är det bästa när man ska handla.

Nu slötittar vi på tvn.. ska nog slänga på en film snart.

Dessa tuffa shorts ska lillan strutta runt i under varma dagar! 
353417från Kappahl

Ne soffhäng var det!


Härlig dag!

Soliga dagar är verkligen det BÄSTA jag vet. Älskar värmen och solen som steker, mmm. I dag har vi spenderat hela dagen ute, bara varit inne och ätit mat. Lek här hemma på förmiddagen. Sen gick jag och Cissi på en lång promenad. Saknar verkligen att inte kunna umgås mer, men nu har hon snart semester, nice. Passade på att äta glass oxå. Annie och Alfons fick egna, gissa om de var nöjda. Satt som två små ljus i vagnarna när de åt.

Hittade även ett strand tält till Annie i dag. Sen fyndade jag Viking gummistövlar för 50:-, kanon nu när hon behöver dubbelt av allt inför starten på Räven.

Vi avslutade kvällen på supermysiga The Biscuit. Kvällsfika med mamma, perfekt avslutning på en bra dag!





Nu ska jag påbörja en städning av huset. Ser ut som ett bomb nedslag. Sen kommer ju hjärtat snart hem oxå, han som är duktig å jobbar ;)

 


mina två!


A N S T Ä L L D !

Har för första gången i mitt liv en tillsvidare anställning. Känns ju helt underbart. Den 1 augusti börjar jag jobba 50% på fritids. Som det ser ut kommer jag jobba eftermiddagar, blir toppen frör Annie. Inga långa dagar på förskolan, inga tidiga mornar och chans till tid tillsammans på förmiddagarna. Kommer bli bra! På måndag ska vi till Annies förskola Räven och hälsa på, ska bli kul å se hur de har det. Ska se hur vi ska lägga upp inskolningen oxå.

Nu ska jag packa ihop lite saker. Ska ut med båten när A kommer från jobbet. Möta upp Jonas & Evelina och grilla korv. Hoppas bara att blåsten lugnar sig lite..

Återkommer senare med bilder!

saft, saft, saft

Så var tisdagen över och jag har landat i soffan. Men en gruvlig ryggvärk.. varit borta en stund men nu är den tillbaka. Kanske dags att uttnyttja mitt presentkort på massage, kolla på det i morrn.

I dag har vi haft en lugn dag, lekt ute, hälsat på Evelina & Jonas, och sen allt det vanliga såklart. När A kom hem tog vi en sväng till gammelfarmor Rut, å hon blev glad vill jag lova. Annie levde rackare som vanligt. River väl Hagalid en vacker dag ;)

Nu i kväll har jag gjort rabarbersaft, kräm och muffins. Så nu blir det en mummsig kvällsmat.



I morrn skrivs det papper ;) Återkommer med mer detaljer i morrn. Vill ju ha det svart på vitt först ;)


Måndag morgon

Nu slänger vi i oss lite frukost. Annie har blivit så duktig på att äta smörgås, men nu är hon nog mätt. För zeke får en del, han blir fet på kuppen. Men glad är han!

Ser ju ut som om det ska bli fint väder i alla fall i dag. HÄRLIGT!  I eftermiddag kommer Affe med mamma hit och leker, skoj. Annars vet jag inte vad vi ska hitta på. Inga större utsvävningar. Blir väl som vanligt, lek, städ och matlagning..

Ne nu kallnar kaffet

Ha en bra dag!


...



A kom in med dessa efter en promenad med Zeke.
Ibland behövs det inte mycket för att man ska le

Älskart!


Pyssel pyssel

Annie ska ha barnkalas om någon vecka och inbjudningarna måste ut.
Så i morrn ska dessa kort delas ut.
Blev nöjd!



Agnes med en av alla sina presenter!


Å så ett kort på Annie!


sjukt fort!

Undrar lite var denna helgen tog vägen. Helt plötsligt var den borta.. eller snart är den det.

I Lördags var vi i Strömstad och firade Agnes och Hanna. Bjöds på smarrig tårta, i form av en kanin. Fick skapar lust så nu letar jag ideer till Annies 1år kalas. Blir tre stycken som det ser ut nu. Men jag gillar ju att baka. Måste få ut inbjudningarna till barnkalaset, kanske ska fixa med det i kväll ;) I lördags kväll var Evelina/Jonas & Marie/Jörgen här. Vi grillade, drack ett glas vin och spelade plump. En kanontrevlig kväll!

I dag har jag mest åkt runt. Först Säbyn, tvättade en maskin. Tack mamma! Sen tog vi en långpromenad och till sist en kopp kaffe. Sen tog vi en tur till Starlanda, hälsade på M & M. Finaste gravidmagen hade hon, åh vad jag längtar 8 augusti är BF. MYS! Blir allt aningen sugen, men än så länge får det räcka med Annie. Tog en gen(läs sen)väg hem. Hamnade i Loviseholm där det bjöds på nybakade tekakor. Så nu har vi gamska precis kommit hem. A nattar Annie, men undrar om de inte somnar båda två.. låter nästan så ;)

Ne nu ska jag spana vidare på tårt-ideer.

Återkommer nog sen med lite bilder!

So Long!

Lugn fredag!

Haft en superlugn och skön dag.

Gjorde supergod middag i dag. Kycklingfyllda tortillas med massa grönsaker. Till det en fetaost sallad och en kall öl. Åh, va gott de va. Sen hade vi lite fredagsmys med lek, hela lilla familjen. Annie delade ut pussar, söt! Nu sover lillan och A är ute å grejjar lite. Jag har fastnat här som vanligt. Ska betälla hem lite mer kort tänkte jag.

Sen blir det film och mys! Å ett glas rose, mmm.



Muffinsen blev riktigt goda, väl värt att prova. Receptet i tidigare inlägg!



Vem behöver åka till Lisseberg när det finns dammsugare ;) Kan ju berätta att det tar mycket längre tid och det blir sämre städat, men vad gör väl det när Annie skrattar gärnet!

Ne.. beställa kort var de ju!

Mitt i smeten

Fixar i ordning lite fikabrön inför en fredagsfika med fina flickor. Rabarberkakan som jag tipsade om igår blir rabarbermuffins. Ja vi får väl se hur det blir.

Annars är planerna för dagen väldigt enkla. Städa lite, leka lite och fredagsmysa mycket. Återkommer i kvällingen ;)

Godaste rabarberkakan

Superlätt och väldigt smarrig!

* Sätt ugnen på 175 grader
*Vispa 2 ägg och 1.5 dl socker fluffigt
*Blanda i 1,5 dl vetemjöl
*Häll smeten i en smord och bröad form
* Fördela 300g skurna rabarber över smeten
*Hyvla över smör och strö pärlsocker överst

*Grädda i mitten av ugnen 40-50 min, eller tills kakan fått fin färg.
*Servera med vaniljsås, glass eller grädde

Mumsigt!


tidig morgon!

Annie vaknade halv fel i morrse, förstår ni hur j*la tidigt det är. Jag kom inte i säng förrän tolv i natt. Så det blev inte många timmars sömn. Visserligen somnade hon en liten stund i soffan till the voice. Men jag är gott seg nu måste jag erkänna. Nu sover hon så gott i vagnen. Varit en sväng i Säbyn, fick ju visa upp lillans staplande steg, supersöt när hon tultar runt. Men hon glömmer av sig och kryper, det går väl fortare oxå.

I dag blir det inte många knop gjorda skulle jag tro. Passa på att vila lite medans Annie sover. Kanske få en solstråle eller två i ansiktet. Vore nice!

Nopp.. återkommer i kväll!

Bra dag!

*Fika med flickorna
*ett barn som har lärt sig gå
* en arbetsintervju som kändes bra
*en joggingtur/power walk som var ok

En bra dag med andra ord!

Nu blir det kvällsmat och tv tittande!

Men just de, min brorsdotter fyller 1 år i dag.
Grattis älskade Agnes!



Agnes bara några dagar gammal. Jag höggravid med Annie <3


Hon går!



Lillan promenerar runt som hon aldrig gjort annat.

Återkommer i eftermiddag!


Till slut!

Min dotter är nog en av de stöningaste personer jag känner. Somande precis nu, typ tre timmar senare än vad hon brukar. Vägrade ta vällingen, men gjorde ändå smack ljudet som hon gör när hon är hungrig. Gjorde gröt, åh va hon åt. Vällingen funkade ju i morrse men ej i kväll. var likadant när hon slutade amma, gick från gott på morgonen till totalvägran på kvällen. Well, har väl en liten aning om var hon fått sitt humör och beslutsamhet ifrån.

Nopp nu ska vi se på couger town och smaska en sen kvällsmat. Sen måste jag komma på vad jag är bra och mindre bra på, vad jag har för syn på olika pedagogiska... osv. Åh, nervo!

Ne mat var det!

Nervös, mer nervös, Henny!

Ja som jag skrev i tidigare inlägg händer det ju en sak i morrn. Jag ska nämligen på arbetsintervju, för ett jobb som jag verkligen vill ha. Så nu gäller det att göra bra ifrån mig, svårt eftersom det var länge sen jag var på intervju. Har ni några tips kanske?? Tacksam för allt jag kan få ;) Sen fick jag ju ett annat erbjudande igår oxå, men fortfarande är intervjun i morrn den som jag vill ha. Men vi får se. Jobb till hösten verkar det ju bli i alla fall.

I dag har vi haft en ganska lugn dag. Städat och fixat här hemma. Vart en sväng i Loviseholm och tvättat oxå, vårt vatten är ju paj. Vilket är en väldigt trist och DYR historia, orkar inte ens skriva om det.

Ne nu ska jag sortera in lite kort i album, måste börja ngn stans. Har massvis med kort som vill bli framkallade.



Lillan blir klippt!

M Y C K E T N U

Åh.. fick ett till intressant telefonsamtal i dag. JUst nu snurrar alla tankar runt runt runt. Svårt att veta vad som blir bäst och vad jag prioriterar. Ska se vad onsdagen ger innan jag bestämmer mig.

Nu Städa!

Sjölejon

Hade en GRYM kväll igår. En riktigt fjortisfest, på flera sätt ;) Tack tjejer för det bästa sällskapet, det var ni som gjorde kvällen. Ja å rutger och sune oxå ;)

Mår över förväntan i dag, trött men inte alls så dålig. Promenad, grillning, båt tur och fika med föräldrarna är vad vi pysslat med i dag. Å så fick jag lite tid för pyssel nu på kvällen, se bilden nedan. Tyckte de blev supersöta!

Annie älskade verkligen att åka båt, stod så sött och höll isig, skrattade så hon nästan kiknade. Mitt lilla sjölejon.






Nya skor!

gissa om jag blev glad när svärmor berättade att hon skulle till Nordby i dag.
Jag som så gärna ville ha nya skor.

I morrn blir det troligtvis utgång och då ska dessa buggas in ;)


Sandalett från Skopunkten.com

Känner lixom på mig att det kan bli en toppen kväll med mina tjejer!

Men innan det hoppas vi på en solig dag innehållande följande;
*en piggare sambo
*promenad med lillan
*plantering av några blommor till
*grillning med familjen, några av dem i alla fall
*Sist men absolut inte minst, lek med lillskruttan

Nopp, nu ska jag snart bädda ner mig, skönhetssömnen behövs!

Natti Natti!


Ändrade planer!

Blir inte alltid som man har tänkt sig. A vaknade med feber och dunderförkyld. Så det blev ingen firmafest för oss i dag :( Lite trist måste jag erkänna. Hade sett fram emot denna fest och morgondagens strosande i fredrikstad, men men. Nu när planerna ändrades funderar jag på om jag ska ta mig till Hultevi i morrn. Lite sugen är jag ;)

Nopp, operation röjjning innan jag går ut och njuter av vädret.

Återkommer!


barfota utan strumpor och skor

Varit en superskön dag. Brukar ju alltid hålla på att städa, laga mat eller ngt annat trist när lillan sover, men i dag la jag mig i solen en timme. Åh, det var underbart. Jag älskar verkligen att sola. Fått lite färg de sista dagarna, men de e klart vi är ju ute hela tiden. Så förutom det och massa sandlåde lek har vi varit hos mamma. Sen kom Marie på kvällskvisten. Hon hade köpt med sig glass och Annie fick en egen, vilken lycka. Fick hålla själv oxå. Den där Marie vet hur man ska göra för att bli populär, både hos Annie och mig ;) En mysig stund i solen fick vi. Tack vännen!

Å det där telefonsamtalet som jag väntat på hela dagen kom till slut. Spännande är det. Men säger inte så mycket mer nu, återkommer till ämnet på onsdag. Vi får se vad som kan komma ur detta ;)

I morrn är det dags för Möller Bil företagsfest. Blir kryssning med trubadur och räkfrossa. Kan nog bli bra. Lite problem med vad jag ska ta på mig. Har inga passande skor. Skulle köpt några i går men hittade inga jag gillade. Synd att mina vänner inte har lika stora fötter som jag, då hade man kunnat låna.. men det löser sig!
Vi ska i alla fall sova över hos en arbetskamrat. Annie ska bo i Säbyn, där trivs hon!

Några bilder från dagen, tagna med mobilen..


Första gången gräset killade under lillans fot



Bananfika i skuggan under syrenen. MYS!

49



Ibland är det löjligt billigt att handla på HM, dessa kostade just nu bara 49:- styck.
Det gillar jag skarpt!


Väntar..

Ibland vill man inte veta saker i förväg.
Nu väntar jag ivrigt på ett telefonsamtal.

Så snälla ring så ja slipper vänta!


nervös

Åh, vilken härlig dag det varit. Lunchat, promenerat, ätit glass lekt med brorsdotter och tjattrat med svägerska. Som grädden på moset gick vägningen bra oxå, nöjd med andra ord!



Fick reda på ngt som gör mig mäkta nervös och förväntansfull. Kan inte säga mycket mer nu men lovar att återkomma inom en snar framtid...

Nopp, nu ska jag snart göra mina två sällskap i sovrummet, ska bara kolla runt lite.



Roadtrip

Skötväskan packad, solskyddsfaktor på, glasspengar uttagna & kamera batteri laddat. Som ni förstår har jag och Annie tänkt oss en heldag ute. Ska ta en roadtrip till Strömstad och hälsa på kusinvitamin. Planerna är promenad, lunch, mjukglass och vem vet kanske ngn kik efter skor till moi. Vi får väl se vad dagen har att erbjuda. Å just de efter våran mysdag är det ju dags för vägning. + eller - eller stått still, vad tror ni? Känns inte som om jag gårr upp i alla fall, tanken är ju att det ska vara plus minus noll. Ja den som lever får se.

Återkommer!



Ute på bus!

The Biscuit

I dag har vi varit och invigt Eds nya cafe, The Biscuit. Kommer nog bli så att man vandrar dit nu. Superfina lokaler, gott kaffe, mumsiga tillbehör och världens finaste porslin. Kändes lyxigt och fast det var relativt billigt. Vita och  gråa nyanster uppblandat med fina textiler. Väl värt ett besök.







Måste erkänna att barnhörnan plockade på sig många plusspoäng.



Tisdag!

Solen är underbart skön.

Utelek med lillan, plock i trädgården.
Inviga det nyöppnade cafe´t
Äntligen få av lite av mitt kråkbo till frisyr.

Blir en fin dag, ska försöka ha med mig kameran. Återkommer med resultatet av de ;)

RSS 2.0