Recept - prova!
Morotsmuffins med glasyr och strössel
45 minuter
(0 st)

Gör så här
Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget.
Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner morötterna.
Ställ muffinsformar i en muffinsform. Häll smeten i formarna och grädda i 15–20 minuter. Kontrollera med en provsticka att de är klara. Låt svalna.
Vispa alla ingredienser till glasyren till en fluffig smet. Bred ut glasyren på de avsvalnade muffinsen och dekorera med strössel.
10 stycken
50 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 tsk vaniljsocker
3 dl finrivna morötter
Glasyr:
75 g smör
3 dl florsocker
- 100 g philadelphiaost
- 1,5 tsk vaniljsocker
1 msk pressad citronsaft
Garnering:
- strössel
Ugnstemperatur
- 175º
Receptet är från www.coop.se
Kommentarer
Trackback