Recept - prova!

Morotsmuffins med glasyr och strössel
45 minuter
(0 st)
Bild på Morotsmuffins med glasyr och strössel

Gör så här

Vispa smör och socker pösigt. Vispa ner äggen, ett i taget.

Blanda mjöl, kanel, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en annan bunke. Rör ner detta i äggsmeten. Blanda ner morötterna.

Ställ muffinsformar i en muffinsform. Häll smeten i formarna och grädda i 15–20 minuter. Kontrollera med en provsticka att de är klara. Låt svalna.

Vispa alla ingredienser till glasyren till en fluffig smet. Bred ut glasyren på de avsvalnade muffinsen och dekorera med strössel.

10 stycken
  • Klöver 50 g smör
  • Klöver 2 dl socker
  • Klöver 2 ägg
  • Klöver 2 dl vetemjöl
  • Klöver 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Klöver 3 dl finrivna morötter
Glasyr:
  • Klöver 75 g smör
  • Klöver 3 dl florsocker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • Klöver 1 msk pressad citronsaft
Garnering:
  • strössel
Ugnstemperatur
  • 175º
Receptet är från  www.coop.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0