Ett litet (läs stort) mått av ångest...

Usch, är helt nervös av att jag ska lämna Annie i dag. Vet att hon kommer ha det heelt underbart och att jag bara är löjlig som oroar mig, men det kan inte hjälpas. Känns ändå hur konstigt som hellst...

Har i alla fall stressat runt nu på morgonen, tvättat, packat och provat kläder. Så nu är det mesta med. Annie sover lite.. hoppas bara att hon sover lika bra i natt som hon gjort de sista nätterna, annars får mamma och pappa att göra ;)

Ne nu ska jag hänga upp en tvätt, sen en kopp kaffe kanske.


Ha en bra fredag! 

Utan dig!

Vilken dag vi haft i dag. Först var det Piggelin, kul i dag då det var sångsamling, det gillade Annie starkt. Hon kommer ha tröttnat på alla barnsånger innan hon börjat förskola, såsom vi sjunger. Men hon älskar det! Kul! Efter piggelin tog vi en liten promenad, fixade lite saker. Sen åkte vi till Säbyn och hämtade mamma, vidare till b-fors och köpte lite presenter. Hem till Säbyn igen och lagade middag tillsammans. Härligt! Kom på nu att jag glömde kolla in deras nyrenoverade rum, upps. Får ta det i morrn, får då ska vi dit igen. Annie ska sova över där. Känns heeelt sinnessjukt att redan lämna henne. Men det ska nog gå bra. Jag och A ska på bullare revyn och kommer inte hem förrän sent så då tyckte mamma att de lika gärna kunde ha henne över natten. Och oj va skönt det ska bli att få sova en hel natt. Men jag kommer sakna min lilla tjej!

Ne nu ska jag fixa lite att äta.. sen soffan kanske.


Mammas favorit <3


I en liten ask

Detta har jag pysslat med sen lillan somnade,  egentid på hög nivå!





Får väl se vad om innehållet passar sina mottagare.

Pysslat lite ;)

Åh vad jag älskar att få vara lite kreativ. I dag har det blivit ett födelsedagskort till Liam som fyller 1år på fredag. Jag har även dekorerat en ask till min svärmor. Bilder kommer, men eftersom jag vet att de läser bloggen får det vänta tills efter helgen.

Spelat in roomservice, ska kolla in det men först Me & I vår kollektion.

Later..

sömntuta

Kanske dags att fira i dag. Första natten som inte Annie har ätit. Åt och somnade vid 19, vaknade och var uppe mellan 21-22 (händer aldrig annars) somnade med mig i vår säng vid 22 och sov fram tills efter 7. Vilken lyx, känner mig helt utvilad. Kanske börjar lillan bli stor, nu är det bara det att hon ska sova i sin säng, brukar ju göra det fram till 02-03 i alla fall..

Nu sover hon igen, jobbigt att vara liten och krypa runt. Det tar på krafterna. När Annie vaknar ska vi hämta upp Alfons och Cissi och åka in till Piggelin en sväng. Annars händer det inte ngt i dag. Inget VV, de varnar för dåligt väder så det känns onödigt att åka ut på vägarna. Så nu gäller det att inte tappa fokus kämpa på tills nästa vecka, förhoppningsvis blir det ett "större" minus på vågen då ;) Tycker i alla fall att det gjort ngn nytta, men det kan ju vara inbillning förståss ;)

Fixa i ordning mig lite nu, sen starta bilen.

Ska försöka lägga ut lite bilder sen, varit dålig på det den sista tiden.

Hundratio

I dag har det verkligen gått i 110. Vet inte vart timmarna tog vägen. Först det vanliga med tvätt, middagslagning och plock. Sen åkte vi till babysim. Men Annie blev ledsen i dag med, konstigt hon som är så glad annars. Med med nappen och en leksak gick det bättre och hon var med hela tiden. ´Konstigt att hon blivit så de två sista gångerna, första gången skrattade hon ju bara.. Det kommer väl antar jag. När jag kom hem var det bara att lämna av Annie, Anita kom hit och passade henne. Jag åkte vidare till Åsa som gjorde en välbehövd klippning, Tack! Bokade in nästa tid och jag har verkligen sån tur, kommer bli kanon.

Nu sover Annie och jag har landat i soffan, till ljudet av tvättmaskinen. Undrar hur många timmar jag lägger ner på tvätt varje vecka. Sjukt! Tur att man har maskin i alla fall. A kommer snart hem, jobbade över några timmar i dag.

I morrn ska det ju tydligen bli värsta skitvädret. Får se om vi tar en mysig hemma dag eller om vi åker till Piggelin. Säkert det sistnämnda ;) Sen är det ju VV i morrn med, denna vecka har varit lite svårare men några få gram borde jag väl ta gått ner. Hoppas bara det inte blir så dåligt på vägarna att vi inte kan åka.

 Ne nu ska jag ringa mamma, ryktas om att hon hittat ev greklandsresa i september. I Lve it!


Ett glas rött tack!

Så, nu är det mesta klart. Sitter i soffan med ett glas vin, mmm. Maten är klar och ska bara gratineras strax innan fam Arvidsson/Pettersson kommer. I dag har jag lagat ett VV recept, får se var de tycker. Tortilla med kyckling/svamp/lök/äpple fyllning. Smakade av förut och det verkade lovande. Till detta blir det en sallad och till efterrätt fruktsallad (förvånade??!!) och vaniljvisp. Hungrig som en varg! Tanken är att vi ska planera sommarfesten, återkommer med info!

Förutom div pill här hemma har vi i dag varit och bowlat med familjen, trevligt värre. Synd bara att jag är så fruktansvärt dålig.

Planerna för i morrn?? Lite sugen på en tur till stan. Annie ska ju på sitt allra första barnkalas nästa helg, å då måste man ju ha paket med sig!

Ha en bra kväll!

Åh vad jag mår bra!

Vilken härlig dag det varit hittils. Annies kompisar var här nu på förmiddagen. Vi skvallra, fikade och planerade fest, kan bli skoj! Verkligen superglad över att ha sånna härliga tjejer att vara mammaledig tillsammans med. Synd bara att de ska börja jobba (Sara har ju redan börjat) i maj. Men får försöka träffas på helgen och lediga dagar.För jag och Annie ska ju vara hemma lääänge ;)

Planerna för resten av dagen är att ta en sväng in till Ed, måste handla lite. Är sugen på en tur till Säbyn med. Kolla in de nya tapeterna.

Ne nu vaknade skrutten..


Suck!

detta såg jag i spegeln nyss.. vilket burr!



Dags att ta tag i det kanske..

GodMorgonFredag

Åh, va detta verkligen är den bästa dagen i veckan. Man mår lixom så bra på fredagar, allt går lite lättare. Sen är det ju inte helt fel att man har en toppen dag/kväll/helg att se framemot. I dag kommer ju som sagt Liam och Alfons. "lek" för barnen och lite fika för vår del. I kväll tänkte jag laga lite godare mat, hyra en film och bara umgås med A, känns som om vi inte setts alls denna vecka.

I morrn kommer Nathalie till Säbyn. Då ska vi gå och bowla på dan och på kvällen blir det att planera sommarfesten med David och Marika.

Söndag är just nu oplanerad, men det finns vissa som jag inte träffat på länge och gärna tar en kopp med ;) Får väl se vad det kommer för erbjudande.

Nopp, kaffe till mig och gröt till lillan!

Vilken nyhet ;)

I dag har varit en bra dag. Middag hos mamma & Pappa och sen fika med vänner jag inte sett på väldigt länge ;)

Nu ska jag ta ett varv med damsugaren och moppa golven. Annie får ju pojk-besök i morrn å då måste det ju vara städat. Liam och Alfons med mammor kommer. Eftersom jag tagit tag i maten nu bjuder jag på fruktsallad, hoppas de inte tycker det är alltför trist.

Ang rubriken.. den hemligheten håller jag på en stund.

ne.. dammsuga var det juh!

- ettusensjuhundra gram

Så.. visst dör ni snart av nyfikenhet av att veta hur det gick i går?? (Säkert inte så många som bryr sig, kanska oviktigt för andra, men såå viktigt för mig) Så vill ni veta?? minus ettkommasju kilo. -1.7 kg På en vecka. Åh va det känns bra. Då är det värt det. och ändå har jag inte alls tyckt det varit jobbigt, tänkt lite mer på vad jag ätit och hoppat över kaffebröd och godis (för det mesta i alla fall)

Så vad händer i dag då?? A jobbar sent som vanligt på torsdagar. Så jag åker till Säbyn, ska bli bjuden på middag. Ryktas om kålpudding, mummmmma. En av mina absoluta favoriter.

Tänkte jag skulle få lite tips om vad jag ska skriva om.. Funderar på någon form av dagens eller veckans? Har
ngn en idee. Ni är ju trots allt många som läser bloggen.

Återkommer senare ;)

Det är något speciellt med dig!

I bland kommer känslan över mig, känslan att jag har en dotter. Inte vilken dotter som hellst utan MIN eller VÅR lilla tjej. Känns fortfarande overkligt många gånger. Kan inte ens försöka beskriva vilka känslor jag har för Annie. Hon är mitt allt. Blir så lycklig av att bara se på henne. Jag hoppas att ni som ännu inte upplevt detta ska få göra det ngn dag. Det är värt allt!

Älskar dig min skatt!


Lillans nya vana; vakna 06.30 :(

Jag som har varit så glad över att Annie inte varit morgonpigg utan gärna sovit till 8-9 tiden. Men den tiden är slut nu. Halv sju - sju är det nya tiden att vakna på. Ska väl visserligen inte klaga med tanke på att hon somnar vid 19, men det är ju ändå gott att få ligga på morgonen.

Annars är allt super här hemma, känns som måndag. A var ju ledig i går så vi förlängde helgen. Superskönt. Haft fullt upp med renovering av vardagsrum, men nu är det mesta klart.

Före/Under


Efter


Svårt att se hur mycket ljusare det är men det blev en stor skillnad. Är såå nöjd. Nytt golv oxå. Hoppas på att nya kuddfodral och matta kommer nu i veckan. Kul ;)

Ne nu ska jag ta hand om lite städ. Förbereda lite lunch oxå. Evelina kommer sen. Hon ska även med på babysim, skojjigt.

I morrn är det vägning, spänd på hur denna veckan gått.


så tyst!

Sitter i vårt mymålade vardagsrum och njuter av tystnaden. Mina två sover än. Har haft en lugn morgon, skönt. Tittade ut förut och såg rådjur utanför fönstret, åh vad jag känner att vi bor fint.

Fick gjort super mycket i går. Målade väggar och element samt la in nytt golv i vardagsrum. Så kul att göra ngt tillsammans. Annie hade haft det superbra hos sin farmor.

I dag ska jag städa bort renoveringsdammet, sätta upp lite gardiner å så. Beställde hem matta och kuddfodral i går, hoppas det blir bra.

I kväll kommer förhoppningsvis Evelina & Jonas hit, göra varma mackor tror jag ;)

Btw går det super bra med räkningen av points, bättre än jga trodde. Det handlar ju mest om planering.

Ne nu ska jag elda lite till.

Ha en bra söndag!

Att man aldrig kan vara nöjd.

Ne nu ska det målas om i vardagsrummet, gjorde visserligen om det när vi flyttade in men jag har aldrig varit helt nöjd med färgvalet. Nu blir det en bra mycket ljusare nyans. KOmmer bli fint. Har röjjt ur det mest nu när Annie sov. I morrn ska hon få vara hos sin farmor så att vi hinner göra lite, kul när vi kan grejja tillsammans, det går ju såå mycket fortare och är mycket roligare. Blir väl att jag målar och A lägger golv. Ska fota lite sen så ni får se skillnaden.

Ne nu ska jag skala potatis innan fisen vaknar.

Ha en underbar fredag!

Annie tog en tidig kväll!

Somnade redan vid halv sju, det är nog rekord. Hon kunde verkligen inte hålla ögonen öppna längre. Men det är klart hon har busat med busat med både mormor & farmor i dag, och det tar på krafterna ;)

Trot eller ej men jag var ute å gick i dag, var super länge sen. Men oj va tungt det var att dra vagnen, men såå skönt att få lite frisk luft. Lyckades tacka nej till svärmors fikaböd men middag fick hon bjuda på. Thaigryta, mumma!

Första dagen med VV har gått över förväntan bra, nu kommer utmaningen helgen! ska nog gå det med, har ju klarat det förut. Får helt enkelt skära ner på det enkla och spara pointsen till det man vill ha. Typ ett glas vin eller två ;)

Ne.. ryggläge och läsning av nya mama

  
www.mama.nu


Jag är taggad!

Åh va det känns bra att ha tagit tag i allt igen. Var på VV i dag, hade bara 5,5 till min målvikt. Trodde det var mycket mer, vill ju ner lite under den så det ska nog gå. Så mitt mål är att gå ner 7,5. Är motiverad till tusen och det nya pointsprogrammet verkar kanon.

Annie var hemma med Marie när jag var iväg, rytades om att de haft en mysig stund. (Annie sov PÅ Marie) Sen var A med Annie på vårdcentralen så hon fick vaccin mot svinis.

I dag har vi hunnit med ett besök på Piggelin oxå, såå kul att träffa alla. Å de små hade förändrats och blivit stora under julen.

Nopp nu ska jag läsa lite i materialet och planera morgondagens måltider. Sen göra mitt stora hjärta sällskap i sängen.

Håller tummarna för att lillan inte ska bli dålig av sprutan.

God Natt!

Babysim

Å i dag blir det babysim i Mellerud. Annie och Alfons ska få plaska runt. Kul ska det bli..

Har egentligen inte alls tid att sitta här.. så återkommer senare.


Glömmer ju helt bort...

Ja på helgerna glömmer jag helt bort att blogga.. Så vad har jag pysslat med då?? I fredags var det ju REA på EM, var där och fyndade en heel del. Blev nya gardiner till vardagsrum och tvättstuga. Fick även dukar, kuddar till utemöblerna.Supernöjd! Lagade lite extragod mat och myste framför tv med A. Härligt med kavalitetstid. Annie somnade ju så gott vid 19 ;) I lördags hade vi en typ städardag, fick städat hela huset. Bjöd oxå hem mamma, pappa och morfar på middag. Älggryta med potatis, gott var det! På kvällen stod bowling på schemat, gick väl inget vidare. Men det var kul att få träffas lite. Annie var med och hon gillade detta med discobowling, musik och massa blinkande lampor, kan ju inte bli bättre. Hon vandrade från famn till famn, stjäl dem mesta uppmärksamheten när hon är med. Hon älskar verkligen att umgås, social tjej vi fått. Härligt!

I går sydde jag klart gardiner till tvättstugan, de till vardagsrummet ska Anita hjälpa mig med, Det tackar jag för. Lite mer jobb med dom. Var i Loviseholm på middag. Sen gjorde vi nog inte så mycket mer. Jo föresten, upptäckte att vattnet till duschen fryst, suck. Får se hur det utvecklar sig. Hoppas bara det inte blir ngt som måste åtgärdas.

Denna veckan är helt fullspeckad med saker. I dag ska jag till Säbyn, låna dusch samt äta middag, gott! I morrn är det första gången på babysim, ska bli superkul. Onsdag piggelin samt vv i strömstad. En bra start på veckan.

Ne nu ska jag packa skötväskan å se om min lilla prinsessa kan tänka sig att vakna..


I dag..

*Solen skiner
*Det är fredag
*Rea på EM
*Fika med mamma
*Det är tillåtet med god mat, ett glas vin och lite godis ;)

En helt underbar dag med andra ord!

liten



*Älskar*

Vargjakt eller inte??!!

Gu´ va gott det är att bli bjuden på middag. Evelina & Jonas hade gjort en supergod kycklinggryta med färsk pasta och sallad, mmm, gott va det! Efterrätten var smarrig den med! Annie blev ju bortskämd som vanligt. Denna fick hon i halvårspresent

Hon passade såå bra i denna färg.. lite år korall hållet. Tack igen <3

Så vad händer i dag då? Just nu eldar jag upp julgranen, den stod ju ändå bredvid kaminen så jag klipper av en gren i taget och eldar upp. Slipper få barr i hela huset då. Andreas jobbar över, ska ju börja jobba sent på torsdagar och vara ledig varannan måndag. Skönt med långhelg ;) Så jag och Annie åker till Säbyn. Ryktades om middag, inte helt fel. Tänkte även ta mig en liten promenad medans Annie leker med mormor. Men jag är fortfarande mega förkyld så det blir nog en kort en..

Lyssnar på P3 nu, de diskuterar vargjakt. Vet inte vad man ska säga, jag är för vargjakten i alla fall.. så är det med den saken! Känns som om det är många som inte har ngn koll alls.

Ne fram med dammsugaren kanske

Nu vandrar tomtarna ut igen...

Jepp, aningen trött på dessa små röda saker nu. Älskar visserligen julen och allt därtill. Men nu känner jag att det är dags att börja resa bort lite. I dag åkte alla tomtar och julblommor bort. Gardiner och stjärnor får vara kvar ett tag till. Måste köpa lite nytt oxå ;)

Annars har jag inte alls gjort så mycket i dag. Tränat på att krypa och sitta ;) Ätit mat och sovit, det är i alla fall vad Annie gjort. Tiden bara försvinner ¨på dagarna, det går åt så mycket tid för det vanliga. Sen vill gärna Annie att man ska "leka" med henne och det gör jag så gärna. Hon är verkligen inne i en underbar period, allt är bara bra. De sista dagarna har även maten fungerat toppen, lycklig! Sovvanorna är ju heeelt ok de med somnar vid 19 och vaknar vid 08, då äter hon visserligen en gång på natten, men ändå är såå skönt att få sova.

Så vad har resten av dagen att erbjuda då.. dricka upp kaffet och sen fixa lite innan skrutten vaknar. I kväll är vi bjudna till Evelina & Jonas på middag. Inte helt fel ;) Alltid så mycket godare att äta mat som ngn annan lagat. Så jag får väl se att få av mig mjukiskläderna och raggisarna och leta upp ngt mer respektabelt ;)

Later...

Dags att ta tag i det..

Jepp, nu är det över med alla jul/nyår/mys kvällar. I alla fall på vardagar. Vi har ätit mer än vi brukar dessa dagar. Så nu tänkte jag ta tag i det, innan det går för långt. Så dagens middag blir. Viktväktarnas broccoli soppa med en macka till. Recept på denna supergoda soppa;

4 port. (0,5p per port)

2 stånd broccoli
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 buljngtärningar
1liter vatten
1dl matlagningsgrädde
salt och peppar

Skär purjo och vitlök i mindre bitar. Lägg i kastrull tillsammans med buljongtärningarna. Tillsätt broccolin, och häll på vattten så det täcker. Koka 10-15 min. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt, peppar och 1dl matlagningsgrädde (max 7%)

Smaklig måltid!

Funderar ju på att börja åka på möten. Såg att det finns i Strömstad, men det var stängt denna vecka så det får väl bli nästa vecka då..

Mer saker till Annie ;)

I dag har vi redan hunnit med att shoppa lite på Gullegrisens Rea. Mötte upp Marie och tog en tidig fika på cafeet. Motstod dock alla kakor och tog en macka, fick inte ha den för mig själv dock, Annie tycker  det är såå gott!



Mössa och bruna sockar är dagens fynd. Svarta sockar och dreggel lapp är  6mån present av Marie, tack vännen!



Detta fick oxå följa med hem, dock var bodysuiten för liten, ska åka ner sen när A kommer hem får se om de har den i en annan storlek. *hoppas*

Annie har just somnat och jag borde verkligen plocka lite här hemma. Men orken finns inte rktigt. Är sugen på att beställa hem lite nya gardiner, mattor osv. Får väl se om jag hittar ngt.

Ne.. nu måste jag elda lite..

Så firades det nya året in ;)

La upp lite bilder på FB, här funkade det inte i dag..

Nu.. soffan.. är heelt slut!

2010.. känns konstigt

Sitter i ett alldeless tyst hus och tittar ut, det är verligen såå fint väder men eftersom det är så kallt vågar jag inte ta ut Annie. Vi är båda förkylda oxå, inget vidare. Skulle egentligen varit med A i skogen i dag, men så blev det inte ;(

Nyårsafton var alldeless perfekt. God mat, trevligt sällskap och gott att dricka. Kan ju inte bli bättre. Återkommer med bilder.

Annie har sovit i snart två timmar, skulle tro att hon snart vaknar och är vrålhungrig. Provade en pastarätt i går som hon tyckte riktigt mycket om, kul! Hoppas det ska lossna lite med maten nu när man får lite mer rutiner igen, allt har ju varit upp och ner de sista veckorna.

Ne leta runt lite på nätet efter en "gammal" skänk, som jag tänkte måla vit. Ingen som har ngt liknande??

Återkommer senare..


RSS 2.0