Härlig helg!

Ännu en söndag, men det bästa med denna är att A är ledig i morrn. Så egentligen är det som lördag i dag ;) Middag och promenad i bästorp är det vi sysslat med i dag. Stolt över att jag motstod tårtan till kaffet..

Annie sover, Andreas ska träna och jag slänger in lite kläder på tradera. Just nu Annies, helt omöjligt att spara på allt.

Ha en mysig söndagskväll!

Ny design??!!

Borde verkligen göra ngt åt denna, såå trist. Ser andra som har det så fint, Annicka och Charlotte, vem har fixat era bloggar?? Ser ju superproffsigt ut juh!

I dag har vi varit ute på tur hela dagen. Antons lag spelade i Åmål så vi var där hela familjen, mamma, pappa bröder med flickvänner och barn. Kul inte ofta man är tillsammans allihop ;) Blev thaimat och sen åkte jag och A till henebyn och fick oss en kopp kaffe.

Ne nu ska jag hoppa i pyjamasbyxorna och landa i soffan med ett glas rött.. Det är lördagskänsla det ;)

Återkommer i morrn..

Åh.. vill ha!

Så mycket fint hittar jag.. massor av kläder.

Blir nog en liten beställning från Hm under helgen. Deras nya kampanj med massa Jeans älskar jag ;)

Varit inne och handlat lite. Passade på att ta ur vagnen så Annie fick sig en tur. Hon älskar verkligen att åka vagn speciellt nu när hon kan titta på allt. Höll på att vrida huvudet ur le när hon skulle kolla på alla plogbilar som körde förbi. Hon hann även med att charma några pensionärer på konsum, sötnosen lekte tittut med dem ;)

Förbereda middagen kanske, i dag blir det kycklinggryta med bulgur, mmm. Å i kväll när John och Nathalite kommer tänkte jag göra äppelpaj, det var länge sen. Lite får man unna sig när det är helg!

Later..

Fredag!

*Handla mat
*Förhoppningsvis ta en kopp med Evelina
*Laga nåt gott att äta
*Få besök av John och Nathalie

Det var min fredag i korthet! En bra sådan.

Men nu sover lillan så jag får väl laga henne ngn lunch och städa undan lite.

Letar recept till nästa veckas middag med tjejerna.. lutar åt tre rätters!

Ha en bra dag!


Annie utforskar allt.. Lång är hon oxå så hon når ju ;)


Nästan fredag..

Haft en sån där bra dag i dag oxå, inne i en bra period nu ;) Började dagen med sovmorgon, härligt! Sen var jag mamma, pappa och Annie ute och handlade lite. EM hade fått in såå mycket fint. Kunde i vanlig ordning inte bestämma mig, får bli en tur dit till veckan.. Sén var jag hos Marika och fikade, var länge sen vi sågs nu. Mysigt!
När vi kom hem gjorde jag plättar till Annie (fick dock lite utbrott uder tiden, hatar att steka det och pannkakor) Annie älskade det ;) Tog ett låångt bad innan hon stupade i säng.

Nu är räkningarna betalda, trist, pengarna försvinner så snabbt. Men vad gör väl de när man är kär och lycklig.
Hade jag nu tagit ut fler dagar i veckan så hade det funnits mer, men nu har vi bestämt att försöka vara hemma länge. Man får ju trots allt ALDRIG tillbaka denna tiden. Går allt som vi planerat börjar jag inte jobba förän om ett år, låter härligt! Kollade runt igår och hittade massor av fina vårkläder så om några veckor åker vi en sväng och handlar lite.. Måste ju ha ngt till klassfesten oxå..

Funderar på om jag skulle rensa ur min garderob ngn dag, har så mycket som jag inte använder. Kanske skulle ta mig tid att lägga upp det på tradera, kanske är det ngn annan som gillar det.. Får se på de!

Ne nu ska jag hänga lite tvätt och göra mig lite kvällsmat. A jobbar sent men borde vara hemma om en timme.

Bjuder på en bild när Annie för första gången målade med fingerfärg!


1 0 0 0 g r a m

Lycka, total lycka! I dag visade vågen minus 1000g, ett helt kilo på en vecka. Ger mig själv stora applåder, är stolt som en tupp. Det funkar, de gör det verkligen. Förövrigt har dagen varit bra, med piggelin besök å allt ;) Det enda negativa med dagen var att Annie skrek hela vägen hem från strömstad, stackars de andra i bilen. Men nu sover hon så gott i sängen.

A ser på discovery och jag spanar in kläder jag vill ha i sommar. Hittade denna på lindex, det stod Henny på den..



Gillade även detta från Lindex
 

Jeans i många olika varianter blir nog min vår och sommar!

I morrn blir det en tur in till Ed med mamma, kolla tyger på EM, sen var det ngn utförsäljning av kläder, får väl kolla i varje fall. På eftermiddagen blir det en fika  med M och se om hennes mage växt <3 

Hoppas eran dag varit lika bra som min.

medkaffekoppenihand

Sitter å njuter av morgonens andra kopp. Annie som vaknade tidigt i dag med sover en stund. I dag blir det Piggelin, underbara piggelin. Förhoppningsvis en promenad med Cissi efter, ser ju ut att bli lika fint väder i dag. I kväll, vägning, ugh.. får väl se hur det går.

Ni som kollade bloggen i går och bara fick se en massa koder.. jag försökte blogga om kläder på Gina, men trög som jag är fattade jag inte hur jag skulle göra. Hittade koder men fick det inte rätt. Sett andra som gör så, HJÄLP mig, Tack ;)

Ne nu ska jag passa på att röjja lite, hänga en tvätt och sen ut i det vackra vädret.

Ha en underbar dag. Uppdaterar om vägning i kväll!

Nervös

Börjar bli nervös inför morgondagens vägning redan nu, känns som om det gått bra denna veckan, men man vet ju aldrig. Måste bli ett minus annars blir jag såå besviken.Vill bli smal NU!

Dagen har varit mycket bra, vägt lillan nästan 9800g och nästan 78cm lång. Undrar vart detta ska sluta. Nu hade hon visserligen börjat plana ut i vikten men växer på längden gör hon i en rasande takt. Kommer väl bli 2m eller nåt. Men hon följer i alla fall sina kurvor och allt annat var bra. Hon fick en jätte fin sång/rams bok, kul! Evelina var med oss och efteråt gick vi ett varv runt sjön i det underbara vårvädret. Var ju heelt underbart med lite solsken i det bleka ansiktet. Fick sms från Sara, men då kände jag att jag inte orkade åka in till ed igen, trist men man kan inte vara med på allt.

I morrn blir det piggelin, ska bli najs. Sen om vädret är ok går nog jag och Cissi en promenad.

Ne nu ska jag fixa lite kvällsmat innan det är dags att landa i soffan.

Hoppas på en god natts sömn och att Annie inte får några biverkningar av svinis sprutan.

Ne.. hopp i myskläder nu!

GodMorgonTisdag

Vilket härligt väder vi har. Klarblå himmel och solsken. Det är bra för humöret de ;) Annie bestämde sig för att gå upp innan sju i dag, hade önskat att jag fick ligga kvar en stund till . Men när man väl masat sig upp är det riktigt skönt. Man hinner med så mycket, innan klockan var halv nio hade vi ätit frukost och tagit ett lååångt bad. Mys! Nu sussar hon så gott i sängen och jag tänkte passa på att slänga lite smink i ansiktet och försöka få till ngt som kallas frisyr. Hitta ngt att ta på min kropp oxå, mitt klädföråd är nu under all kritik. Känns som om man går i samma kläder varje dag, skulle verkligen behöva handla lite nytt. Men just nu har jag ingen större pengabuffert, trist! Men fyller ju snart år och har då önskat mig pengar till att kunna köpa lite nytt. Å så har jag ju inte velat köpa ngt innan jag gått ner i vikt.. tror jag ska slänga iväg en beställning till Hm som kommer lagom till april, då borde de sista fett kilorna vara väck ;)

I dag ska vi till BVC, inte varit där sen 16/12. Då var hon 74 lång och 9100 tung, ska bli se hur mycket hon växt. Känns som om det är en del, kläderna blir ju för korta i alla fall. Min långa tjej! Evelina ska följa med, troligtvis får hon andra svinis sprutan, alltid skönt att vara två då. Sen blir det ett varv efter, måste ju passa på att få lite sol i ansiktet ;)

Ne om man skulle leta sig in till spegeln och ta tag i dagen.

Återkommer senare..

Fick upp lite på väggarna


Sconesmuffins med fetaost

Här är receptet, blev riktigt goda ;)

12 st (men jag fick ut 15)

1  ½ dl grahamsmjöl
2   1/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl flytande margarin
1 dl kvarg (kesella)
2 dl lättfil
100g rökt skinka, strimlad
100g fetaost, max 10%, tärnad
2msk basilika, hackad

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om. Klicka smeten i muffinsformarna. Grädda i 225 12-15 min

Låt smaka ;)

Mår bra ;)

Ännu en sån där härlig förmiddag. Vakande full av energi och bara mådde bra. Skönt med sånna mornar. Så hittills har jag hunnit med att svänga runt med damsugaren medans Annie diggade till MTV, jag tog just ut en plåt med sconesmuffins med fetaost, a la VV, ur ugnen. Och det luktar alldeless underbart ska ni veta. Nu blir det till att provsmaka och till det dagens första (helt otroligt) kopp kaffe!


doften av rent golv..

Älskar verkligen när det är nystädad. Å det luktar ju såå gott. I dag har va varit ute å skottat, kommer ju mer snö heela tiden. Sen städade vi ihop, det är verkligen så mycket roligare när man är två, eller tre, Annie var ju oxå med :)

Nu har jag precis förberett varma mackor, med kantareller. Evelina & Marie med respektive kommer i kväll. Blir en kombinerad melodifestival/spel/vin&öl kväll. Blir kanoners!

Nu ska jag snart ta på mig för att gå ut å skotta igen, tänkte även se om man kan få tänt lite ljus ute.. mys!

Ha en bra lördag mina läsare!


Lillan läser reklam ;)

vittvittvitt

Jag brukar ju visserligen föredra vitt, men nu får det snart räcka. Är ju sjukt mycket snö..

Har landat i soffan, sliten som attan. Mamma och pappa har varit här på middag och bus med Annie. Även evelina var här och tog en kopp förut. Annie gullungen blev ledsen när hon hade gått, sötnos! Annars har vi gjort nada i dag, skönt de me.

Just nu sitter jag och funderar på klassfesten. Pratade just med Peter på fb och vi kom överens om att tjata på alla så vi blir ett gäng. Vore ju kanon kul. Men jag behöver hjälp, va i h*te ska man ta på sig, Jag har verkligen noll koll. Vad gäller?? Skulle behöva en p.shoper har ju knappt handlat kläder på 1,5 år. Så hjälp mig, vad ska jag ta på mig??

Ne nu ska jag inta ryggläge och invänta lets dance!

Hoppas på att vi inte blir helt insnöade i morrn. Vill ju spela spel med gudföräldrarna juh ;)

+ - 0

Ja, det blev ju ingen större sensation för mig i går. Låg kvar på exakt samma vikt som veckan innan. Men ingen uppgång i alla fall. Hoppas på nedgång nästa vecka. Ger ju inte upp så lätt ;) Kul var det att de andra gick ner så mycket, duktiga flickor det ;)

I dag är min lilla tjej inte alls på humör, trist när vi skulle vara sociala. Men vi får ta en hemma dga i stället, mys det me! Hon har inte feber men är hängig, svårt att förklara. Får väl se om vi kommer ut en liten sväng i pulkan i alla fall. Vet inte vad vi ska hitta på.. A jobbar sent oxå. Kanske ska ta å baka ngt.

Ne nu ska jag ta en kanna kaffe så jag vaknar..

Vill ha!

Så då kanske man skulle ta sig tid att uppdatera lite. Helgen försvann i en rasande takt, fast vi hade lång helg. I söndags var det ju alla <3 dag. Vilket vi inte brukar fira nått större. Vi bjöd mamma på middag och sen passade hon Annie så vi kunde gå på bio. Var skönt med lite egentid. A var ledig både mån & tisdag. Inte gjort ngt större, promenerat, hälsat på våra föräldrar, varit på babysim. Två super lugna och mysiga dagar med andra ord.

I dag hoppade jag och Annie över Piggelin, dels har vi ingen bil Audin är trasig, dels var jag sugen på en hemma dag. Annie har sovit hela natten i sin säng. Somnade 19 åt vid 2 och vaknade 7.30, inte mycket att klaga på. Gjorde ett ryck här inne på förmiddagen. Sen gick vi ut. Skottade snö och åkte pulka, Annie älskar det! Har ju varit såå skönt väder i dag.

Lagade en VV soppa förut, gulasch, supergod! Är ju dags för vägning i dag. Ingen aning om hur det gått. Vet att det förra gången var lite trögt med de sista kilorna. Kan ju hoppas på att man inte gått upp i alla fall.

Ne nu ska jag hänga upp tvätt..

Håll tummarna för mig i kväll, LOVA det!


Ups..

Skulle uppdaterat i söndags. i går och i dag.. Men gör ett försök i morrn i stället.

Nu.. bygglov och frukt..


Familjen trött..

Annie höll låda i natt vill jag lova, inte många timmars sömn vi fått. Har varit alldeless slut i dag. Men varit en sväng i Halden. Annars har vi gjort minsta möjliga. Marie & Jörgen skulle vart här i kväll, men jag ställe in. Är för trött. Känner mig kass, men ibland får man lyssna på kroppens signaler. Sen tog jag tempen på Annie nu och hon har lite feber.. stackars liten.

Så nu tänkte jag snickra ihop några varma mackor, krypa i mina allra goaste myskläder och tillsammans med den bästa som finns se melodifestivalen. Myskväll med A alltså ;) Men i morrn ska vi försöka vara lite sociala då vi tänkte oss på bio. Ngn som vill med??

Ha en bra lördag!

rött - blått - vitt

Lovade ju en bild på Annies present..

Denna fina "Pippi tröjan" har Annies mormor stickat. Kommer bli en av vårens absoluta favoriter.



Hon är bortskämd till tusen vårt lilla pyre.

Varit en sväng i Säbyn, blev promenad och en kopp kaffe. Nu ska jag fixa iordning middagen och sen väntar en lugn och skön fredagskväll! Mys!

Underbart!

Fredagar är verkligen så sköna. Annie var snäll och somande om i morrse, väckte mig vid halv nio. Det var länge sen man fick sova så länge. Skönt vill jag lova. Lovade ju att uppdatera med bilder i går, svårt att hinna med ibland. Får se om det blir ngt senare i kväll.

I dag ska jag fixa här hemma, känns som om man städar hela tiden. Men det är skönt att ha det rent. En tur till Säbyn har jag tänkt att hinna med, blir nog en promenad med mamma där. Sen blir det fredagsmys med lilla familjen. Laga fläskfile med ungsbakade rotfrukter och tzatiki. Blir hungrig bara jag tänker på det. Till de ett glas rött, det är fredagskänsla det.

A tog ledigt på tisdag så nu är han ledig i 4 dagar, och vi har inga större planer. Ska bli skönt att bara få vara.

Nopp, passa på att göra ngt vettigt när lillan sover.

later...

ett tusen åttahundra gram

Det gick alltså bra i går. minus 3,5 totalt, på 4 veckor är det väl! Nöjd till tusen.

Återkommer senare, nu ska det städas innan jag åker in till Ed för en promenad med Cissi. Härligt väder!

Ha en bra dag.

Just det Annie fick en superfin present i går, bild kommer!

ä l s k a d e b a r n





Att hon är det bästa jag har behöver jag väl inte ens skriva!

söndagsmorgon

vilken härlig morgon det är. Visserligen tyckte jag det var lite tidigt att bli väckt vid halv sju, men nu känns det ganska bra att ha kommit upp i tid. Solen skiner utanför fönstret och här inne har jag tänt kaminen och dricker dagens andra kopp. Annie somnade efter att ha ätit frukost, A är i skogen. Så det är alldeless lungt här hemma. I dag vet jag inte riktigt vad som händer. Kanske en tur till Alfred, han fyllde ju 2 här i veckan. En promenad ska vi nog hinna med oxå. Får nog bli en liten sväng med pulkan oxå, Annie var lite tveksam först, men sen fick vi allt ett leende ;)

Återkommer i kväll med bilder!
'
Ha en bra söndag!


Åh, det får nog bli en jeansjacka, ska bara ta mig till stan först ;)

Lindex

Spanade runt på www.lindex.se hittade dessa tuffa jackor. Undra om inte Annie ska få en sån till våren, Skinn eller Jeans?? Vad tycker ni? Kanske båda?? ;)



Ne nu ska jag väcka lillan så att vi kan åka in och ta en latte ;)

Solig fredag

I dag har jag den riktiga fredagskänslan. Det är verkligen heelt underbart med sånna dagar. Annie gav mig sovmorgon, jag vaknade av att hon låg bredvid mig och lekte med nappen, såå glad. Solstrålen! Ingen feber och på mycket bättre humör än i går.

I dag ska vi ta oss in till Ed, inte varit ute ur huset på flera dagar, har social abstinens. ;) Vi ska fika med några av flickorna, ska även handla lite mat, vin och blommor. I kväll kommer Andreas föräldrar hit på middag. Tänkte bjuda på det som jag gjorde när fam Arvidsson/Pettersson var här. Det blev ju så lyckat. Till efterrätt blir det appelsin i vanilj/sockerlag med kesella. Evelina gjorde detta en gång och det är super gott! Och relativt nyttigt.

En promenad kanske man kan trycka in oxå beror lite på när vi kommer i väg. Lillan sover just nu.

Hoppas ni får en fin fredag!

i n t e m å n g a m i n u t e r

Pratade med en vän förut, samtalet var inte långt, inte ingående, inte privat, egentligen inte annorlunda än vilket samtal som hellst. Men det fick mig att inse hur mycket jag verkligen saknar personen ifråga. Och inte bara henne utan jag har flera vänner som jag inte träffar lika ofta som jag önskar. Jag hoppas ni vet att ni betyder otroligt mycket för mig och att jag alltid finns här.

Ta hand om er <3

vinterlandskap :)

det är verkligen fint ute, men nu räcker det med snö tycker jag. Känns som om det kommer ligga kvar till midsommar. Sägs ju att det ska bli sol och några få minus till helgen, låter underbart!

Idag hade vi tänkt oss till Alfons men Annie har feber, trist. Så vi blir hemma, tror kanske både Annies farmor & ev mormor kommer förbi. Kul med sällskap då A jobbar sent

Nu ska jag hinka i mig några koppar till innan det är dags att ta tag i dagen. Annie har redan somnat, inte lätt att vara liten och varm..

den som väntar på något gott..

plogbilen kommer i kväll/natt ngn gång. A klarade trots allt att ta sig hem, skönt. När Annie somnade gick vi ut och skottade klart. Det tog en stund. Mätte snödjupet och runt huset var det mellan 75-80cm. Sjukt mycket!


Ser ju hel knäpp ut men det bjuder jag på.


Så här nöjd är Annie nu när hon kan sätta sig upp alldeless själv




Nu blir det roomservice och lite kvällsmat!

Vi är insnöade!

Ja, varit ute två gånger och skottat i dag, men ändå inte fått bort hälften. Sjukt mycket har det kommit. Å så får man ju passa på när liten sover. Hoppas verkligen att plogbilen kommer snart, annars kommer inte A in på vår väg. Körde fast lite i morrse och nu har det ju kommit massor mer. Men det är ju några timmar kvar. Annars har vi inte gjort så mycket mer, tar det ganska lungt och myser. Inte alls fel!

Annie kröp runt i går och sen satte hon sig upp. Oj va förvånad hon blev, och vi oxå. Hon lär sig nya saker hela tiden.

Ingen vägning i dag då pga vädret. Så nu hoppas vi att det blir bättre tills nästa vecka. Är ju sjukt nyfiken på hur det gått, kanske skulle skaffa mig en egen våg.. fast det får nog vänta med tills jag nått mitt mål.

Föresten så är resan bokad. 20 augusti åker vi till kreta. Hela familjen Persson, kommer bli kanon!

Later..

Får man dricka vin på en tisdag???

Räknade igenom mina points och hade en del kvar för dagen, passade bra för nu har jag landat i soffan med ett glas rött. Spanar in HM´s vårkollektion. OJ va mycket jag vill ha, både till mig själv, Annie och A. Dags att skriva önskelista kanske?? Men först ska ju de sista kilona bort, håll nu tummarna för mig i morrn. LOVA det!

Babysimmet gick såå mycket bättre i dag, hon gillade det skarpt. Från badkruka till säl, härligt!





Ne.. nu ska jag se bygglov som jag pausat, på så vis slipper man ju reklamen ;)

Kreta??!!

Får väl se om det blir en resa beställt i dag, tror att alla kommit överens nu. Inte lätt med så många viljor. Återkommer med info senare ;)

Annars är det ju riktigt skitväder. Audin är det ngt fel på så jag har bara skodan (läs skitbil) å vi som ska till Mellerud. Men som tur är har man ju underbara föräldrar som ställer upp och följer med. Hoppas bara Annie gillar det i dag. Gick ju mycket bättre sist gång, konstigt att hon blir så ledsen när hon nu älskade det första gången. Svårt när de inte kan förklara vad som är fel. 

Hade ännu en natt när hon sov, skönt. Somnade innan 19, åt vid 3, och sov till halv åtta. Inte mycket att klaga på. Min lilla sömntuta ;) Egentiden på kvällen är ovärdelig, trodde inte det skulle vara så men det är trots allt skönt att bara vara själv ibland. 

Packa badväskan och ta hand om massor av tvätt.

Later.. 

Då var helgen över!

I en rasande fart kom måndagen igen. Denna helgen har vi hunnit med.
*Att fira svärmor och gå på Bullarerevyn (lika proffsig som alltid)
*Lämna Annie över natten, hon hade varit snäll. Men oj va jobbigt det var att åka, trodde inte jag skulle känna så starkt, men så här efteråt är det skönt att första gången är gjord. Nu vet man att det går kanon ;) Tack igen mamma och pappa. Är så glad för att ni alltid ställer upp!
*Firat Marie ;) Där bjöds det på god mat och trevligt sällskap. Marie fick även en av askarna ;)
* Firat LIAM på hans 1-års dag (glömde fota kortet jag gjorde). Annie fick smaka både på varmkorv och glass, är det kalas för polaren så är det. Martina och Tommy hade fixat ett superkalas. Kul!

Så mycket kalas har det blivit. Men trots det har jag fixat maten ganska bra, lite över på lördagen men det är det värt. Ska bli kul å se hur det går på onsdag.

I dag har A sin lediga måndag. Han är just nu i skogen. När han kommer hem ska vi fixa lite i sovrummet, ska även in å handla lite. Byta ett par byxor och se om jag kan hitta ngt ljusaktigt att ha på väggarna. Ser ju helt kalt ut här hemma.

Ne. leta recept inför dagens middag!


Första mötet med en ballong!

RSS 2.0